EUR: 343,92 Ft
CHF: 316,47 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Eger

Ismét fokozódik a szmoghelyzet

Minden évszaknak megvannak a ránk leselkedő veszélyei, de ezek közül is kiemelkedik az ősz, amikor a pincékben lévő mustgáztól kezdve a különböző fűtési módszereken át a városokban gondot okozó szmogig elég sok olyan dolog van, ami megnehezíti a mindennapjainkat. Minden évben tucatnyi tragédia történik a koszos kazánok, kályhák miatt, a rossz minőségű tüzelőanyagok használatával pedig ismét füstbe borul a város.

Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség több szempontból is aggályosnak tartja az elmúlt években újra gondot okozó rossz fűtési szokásokat. Az elmúlt két hétben ismét voltak olyan napok, amikor a kifogásolható szintet érte el Eger levegőminősége. A nem fával – hanem sok esetben káros tüzelőanyagokkal – való fűtés a legnagyobb probléma, amely városunk levegőjét szennyezi, az arra érzékenyeknél gondot okoz, légzési nehézségek adódhatnak.


Sok esetben káros tüzelőanyagokkal fűtenek

– Ez egy igen régóta tartó probléma Egerben, amelynek megoldásán az sem segít, hogy ilyen szempontból nagyon rossz földrajzi adottságokkal rendelkezik a város, egy szűk völgyben van. A sok esetben korszerűtlen tüzelési technikával rendelkező otthonokban ráadásul olyan dolgokkal fűtenek az emberek, amelyeket nagyon nem kellene elégetni – boncolgatja a problémát Csathó Tibor, a szövetség alelnöke.

A fűtés korszerűtlenségén túl a fokozott – és sok esetben elviselhetetlen – forgalom sem segít a szmog felszámolásában. Ez nem a jelenlegi útfelújítások miatt kialakult dugók révén lett vállalhatatlan, hanem egyébként is elérte Eger a közlekedési kapacitás felső határát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.