EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Ismét megnyitották Bali nemzetközi repterét

Ismét megnyitották szerdán Bali nemzetközi repterét, miután két napig volt zárva volt az Agung vulkán fokozott tevékenysége miatt.

A vulkán szombat este egy alkalommal, majd vasárnap háromszor is kitört, a keletkezett hamu mintegy négyezer méteres magasságba lövellt fel, és térségében sűrű, fekete füst gomolygott. A légtérzárlat turisták tízezreit kényszerítette maradásra a szigeten.


A légikikötő normális üzemmódban működik – közölték a hatóságok azt követően, hogy a korábbi legmagasabb szintű riasztást egy fokozattal csökkentették. A Singapore Airlines, a Qantas ausztrál légitársaság és fapados leányvállalata a Jetstar közölte, hogy ismét küldenek járatokat Balira. A repter szóvivője emlékeztetett arra, hogy mintegy 430 belföldi és külföldi légi járatot töröltek még szerdán is.

A több mint 3 ezer méter magas vulkán már szeptember közepén küszöbönálló kitörés jeleit mutatta, emiatt a környékén fekvő falvakból több mint 130 ezer ember menekült el. A vulkáni tevékenység azonban később alábbhagyott, és sokan visszatértek lakhelyükre. A múlt hét végén azonban ismét vészjósló jelek érkeztek a tűzhányóból. Az Agung legutóbb 1963-ban tört ki, több mint 10 kilométeres magasságba lövellve ki hamuoszlopot. Az akkori vulkánkitörésben mintegy 1200 ember életét vesztette.

Az indonéziai Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lombok szigetétől nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a sziget déli részén található.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.