EUR: 322,02 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb IV.kerület

Járdafelújítások ősszel is

Decemberig megújul a Rozs utcai járda is (Fotó: ujpest.hu)

Az elmúlt években Újpesten látványos fejlődés történt, és számos dolog megújult.

A lakossági igényeket szem előtt tartva eddig több mint ötven rossz állapotú, balesetveszélyes járda kapott új, esztétikus burkolatot. Legutóbb a Mildenberger utca, valamint az Ősz utca járdái újultak meg. A felújítások ősszel is folytatódnak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint még a tél beállta előtt biztonságos, könnyen tisztítható piros térkő kerül a Rozs utca mindkét oldalára, valamint a Vetés utca Tungsram utca és Pálya utca közötti járdaszakaszára. A Vetés utcában az útpálya burkolatára is ráfér a rekonstrukció, így Újpest önkormányzata – a járdákkal kapcsolatos munkálatokkal egy időben – annak felújításáról is gondoskodik. A felújítási munkák előreláthatólag mindkét helyszínen december közepéig tartanak.


Takarítsuk le a falevelet!

A járdán, utcán való közlekedést nehezítik a lehulló levelek. A Városgondnoksághoz a Szent István tér, a Király sétány, valamint a parkokon átvezető utak megtisztítása tartozik. Az úttestek és főútvonalak takarítását az FKF Zrt. végzi. Jelenleg a nagy mennyiségben lehullott levelek okoznak nehézséget a közlekedésben, ezért sem szabad elfelejteni, hogy a lakóházak, társasházak és magántulajdonok előtti közterület (zöld sáv és járda) tisztítása minden esetben az ingatlantulajdonosok, lakóközösségek feladata.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.