EUR: 345,52 Ft
CHF: 321,50 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb IV.kerület

Járdafelújítások ősszel is

Decemberig megújul a Rozs utcai járda is (Fotó: ujpest.hu)

Az elmúlt években Újpesten látványos fejlődés történt, és számos dolog megújult.

A lakossági igényeket szem előtt tartva eddig több mint ötven rossz állapotú, balesetveszélyes járda kapott új, esztétikus burkolatot. Legutóbb a Mildenberger utca, valamint az Ősz utca járdái újultak meg. A felújítások ősszel is folytatódnak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint még a tél beállta előtt biztonságos, könnyen tisztítható piros térkő kerül a Rozs utca mindkét oldalára, valamint a Vetés utca Tungsram utca és Pálya utca közötti járdaszakaszára. A Vetés utcában az útpálya burkolatára is ráfér a rekonstrukció, így Újpest önkormányzata – a járdákkal kapcsolatos munkálatokkal egy időben – annak felújításáról is gondoskodik. A felújítási munkák előreláthatólag mindkét helyszínen december közepéig tartanak.


Takarítsuk le a falevelet!

A járdán, utcán való közlekedést nehezítik a lehulló levelek. A Városgondnoksághoz a Szent István tér, a Király sétány, valamint a parkokon átvezető utak megtisztítása tartozik. Az úttestek és főútvonalak takarítását az FKF Zrt. végzi. Jelenleg a nagy mennyiségben lehullott levelek okoznak nehézséget a közlekedésben, ezért sem szabad elfelejteni, hogy a lakóházak, társasházak és magántulajdonok előtti közterület (zöld sáv és járda) tisztítása minden esetben az ingatlantulajdonosok, lakóközösségek feladata.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.