EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb IV.kerület

Járdafelújítások ősszel is

Decemberig megújul a Rozs utcai járda is (Fotó: ujpest.hu)

Az elmúlt években Újpesten látványos fejlődés történt, és számos dolog megújult.

A lakossági igényeket szem előtt tartva eddig több mint ötven rossz állapotú, balesetveszélyes járda kapott új, esztétikus burkolatot. Legutóbb a Mildenberger utca, valamint az Ősz utca járdái újultak meg. A felújítások ősszel is folytatódnak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint még a tél beállta előtt biztonságos, könnyen tisztítható piros térkő kerül a Rozs utca mindkét oldalára, valamint a Vetés utca Tungsram utca és Pálya utca közötti járdaszakaszára. A Vetés utcában az útpálya burkolatára is ráfér a rekonstrukció, így Újpest önkormányzata – a járdákkal kapcsolatos munkálatokkal egy időben – annak felújításáról is gondoskodik. A felújítási munkák előreláthatólag mindkét helyszínen december közepéig tartanak.


Takarítsuk le a falevelet!

A járdán, utcán való közlekedést nehezítik a lehulló levelek. A Városgondnoksághoz a Szent István tér, a Király sétány, valamint a parkokon átvezető utak megtisztítása tartozik. Az úttestek és főútvonalak takarítását az FKF Zrt. végzi. Jelenleg a nagy mennyiségben lehullott levelek okoznak nehézséget a közlekedésben, ezért sem szabad elfelejteni, hogy a lakóházak, társasházak és magántulajdonok előtti közterület (zöld sáv és járda) tisztítása minden esetben az ingatlantulajdonosok, lakóközösségek feladata.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.