2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Székesfehérvár

Járókelőket zaklató árusokat buktattak le a térfigyelő kamerák

Két ilyen eset is történt a belváros közvetlen közelében, az árusok a járókelőket zaklatva kínálták különféle árucikkeiket. Az egyik esetben az engedély nélkül árusító személyeket egy Rákóczi úti üzletház előtt fedezték fel a polgármesteri hivatal közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai szerda délután.

Az árusok a járókelőket zaklató módon igyekezték eladni különféle árucikkeiket, többek között ágyneműt, fehérneműt és zoknikat. A közterület-felügyelők értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre vonultak. Ezt észlelve az árusok menekülőre fogták, a rendőrök végül öt személyt kísértek ki az üzletházból, majd előállították őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Az árut a rendőrök lefoglalták – tájékoztatott a városi kapitányság.
A másik hasonló eset az Alba Plaza előtt történt. A térfigyelő rendszernek köszönhetően három, szintén engedély nélküli árust kaptak el a közterület-felügyelők, akik az árut visszatartották, jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, majd eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó Cikkek