EUR: 347,00 Ft
CHF: 324,95 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Sopron

Jegyostrom miatt bérletszünetben Ibsen műve

Minden jegy elkelt a Ha mi holtak feltámadunk című mű idei soproni előadásaira, ezért a teátrum a nagy érdeklődésre való tekintettel januárban bérletszünetben is műsorra tűzi a Szilágyi Tibor főszereplésével látható darabot. 


Ebben az évadban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamara-előadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című egyrészes drámáját. A premier rendhagyó módon Zentán volt, október közepén. Díszelőadásként ezzel avatták fel az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. A produkció jelentős, nagy tapsot hozó sikert ért el, a közönség hosszú percekig ünnepelte a stábot, sőt a nem várt érdeklődés miatt a tervezett hét helyett nyolc előadás volt.
A híre megelőzte a produkciót, ugyanis az idei soproni előadásokra minden jegy elkelt, ezért a színház vezetése januártól bérletszünetben is műsorra tűzi a darabot.


Ibsen műve többször látható, mint eredetileg tervezték
Fotó: Torma Sándor

– Örömteli, hogy az ilyen komoly műfajú előadásainkra is jelentős nézői igény mutatkozik. Ez megerősíti azokat a törekvéseinket, hogy az igényes soproni közönség számára mélyebb, fajsúlyosabb gondolatokat hordozó színházi élményeket is kínáljunk bérletrendszerünkben. Az pedig külön jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a magyar színház- és filmművészet egyik kiemelkedő egyénisége, Szilágyi Tibor – aki Sopronban igazgatóként is dolgozott – visszatért hozzánk játszani – mondta Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, az előadás rendezője.
– Ez a darab szólhat rólam és mindazokról, akik egy életre elkötelezik magukat az alkotás mellett. Nagy ajándéknak tartom, hogy eljátszhatom ezt a szerepet, hiszen amit ez a szobrász a művészetével képvisel, gyakorlatilag lehetne az ars poeticám is – hangsúlyozta a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor, aki elismeréssel szólt a soproni társulatról, az itt tapasztalt munkáról.
A művész úgy érzi, egy színész pályafutásában általában 10-12 szerep az, amelyre összegzésként azt mondhatja, ezért igazán megérte ezt a hivatást választani, és a mostani faladat számára ilyen.

Henrik Ibsen műve óriási siker Sopronban
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.