EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Jegyostrom miatt bérletszünetben Ibsen műve

Minden jegy elkelt a Ha mi holtak feltámadunk című mű idei soproni előadásaira, ezért a teátrum a nagy érdeklődésre való tekintettel januárban bérletszünetben is műsorra tűzi a Szilágyi Tibor főszereplésével látható darabot. 


Ebben az évadban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamara-előadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című egyrészes drámáját. A premier rendhagyó módon Zentán volt, október közepén. Díszelőadásként ezzel avatták fel az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. A produkció jelentős, nagy tapsot hozó sikert ért el, a közönség hosszú percekig ünnepelte a stábot, sőt a nem várt érdeklődés miatt a tervezett hét helyett nyolc előadás volt.
A híre megelőzte a produkciót, ugyanis az idei soproni előadásokra minden jegy elkelt, ezért a színház vezetése januártól bérletszünetben is műsorra tűzi a darabot.


Ibsen műve többször látható, mint eredetileg tervezték
Fotó: Torma Sándor

– Örömteli, hogy az ilyen komoly műfajú előadásainkra is jelentős nézői igény mutatkozik. Ez megerősíti azokat a törekvéseinket, hogy az igényes soproni közönség számára mélyebb, fajsúlyosabb gondolatokat hordozó színházi élményeket is kínáljunk bérletrendszerünkben. Az pedig külön jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a magyar színház- és filmművészet egyik kiemelkedő egyénisége, Szilágyi Tibor – aki Sopronban igazgatóként is dolgozott – visszatért hozzánk játszani – mondta Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, az előadás rendezője.
– Ez a darab szólhat rólam és mindazokról, akik egy életre elkötelezik magukat az alkotás mellett. Nagy ajándéknak tartom, hogy eljátszhatom ezt a szerepet, hiszen amit ez a szobrász a művészetével képvisel, gyakorlatilag lehetne az ars poeticám is – hangsúlyozta a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor, aki elismeréssel szólt a soproni társulatról, az itt tapasztalt munkáról.
A művész úgy érzi, egy színész pályafutásában általában 10-12 szerep az, amelyre összegzésként azt mondhatja, ezért igazán megérte ezt a hivatást választani, és a mostani faladat számára ilyen.

Henrik Ibsen műve óriási siker Sopronban
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.