EUR: 325,45 Ft
CHF: 282,79 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Sopron

Jegyostrom miatt bérletszünetben Ibsen műve

Minden jegy elkelt a Ha mi holtak feltámadunk című mű idei soproni előadásaira, ezért a teátrum a nagy érdeklődésre való tekintettel januárban bérletszünetben is műsorra tűzi a Szilágyi Tibor főszereplésével látható darabot. 


Ebben az évadban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamara-előadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című egyrészes drámáját. A premier rendhagyó módon Zentán volt, október közepén. Díszelőadásként ezzel avatták fel az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. A produkció jelentős, nagy tapsot hozó sikert ért el, a közönség hosszú percekig ünnepelte a stábot, sőt a nem várt érdeklődés miatt a tervezett hét helyett nyolc előadás volt.
A híre megelőzte a produkciót, ugyanis az idei soproni előadásokra minden jegy elkelt, ezért a színház vezetése januártól bérletszünetben is műsorra tűzi a darabot.


Ibsen műve többször látható, mint eredetileg tervezték
Fotó: Torma Sándor

– Örömteli, hogy az ilyen komoly műfajú előadásainkra is jelentős nézői igény mutatkozik. Ez megerősíti azokat a törekvéseinket, hogy az igényes soproni közönség számára mélyebb, fajsúlyosabb gondolatokat hordozó színházi élményeket is kínáljunk bérletrendszerünkben. Az pedig külön jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a magyar színház- és filmművészet egyik kiemelkedő egyénisége, Szilágyi Tibor – aki Sopronban igazgatóként is dolgozott – visszatért hozzánk játszani – mondta Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, az előadás rendezője.
– Ez a darab szólhat rólam és mindazokról, akik egy életre elkötelezik magukat az alkotás mellett. Nagy ajándéknak tartom, hogy eljátszhatom ezt a szerepet, hiszen amit ez a szobrász a művészetével képvisel, gyakorlatilag lehetne az ars poeticám is – hangsúlyozta a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor, aki elismeréssel szólt a soproni társulatról, az itt tapasztalt munkáról.
A művész úgy érzi, egy színész pályafutásában általában 10-12 szerep az, amelyre összegzésként azt mondhatja, ezért igazán megérte ezt a hivatást választani, és a mostani faladat számára ilyen.

Henrik Ibsen műve óriási siker Sopronban
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.