2020. június 07., vasárnap
Róbert

Belföld

Jelentősen nőtt a Fidesz népszerűsége

A Fidesz–KDNP népszerűsége októberben hat százalékkal nőtt, és jelenleg 49 százalékon áll – írta a Magyar Nemzet az Iránytű Intézet friss felmérése alapján. A kutatás szerint az elmúlt hónapban nem változott a Jobbik támogatottsága, így jelentősen leszakadva, 22 százalékos táborral követik a Fideszt. Botka László volt szocialista miniszterelnök-jelölt visszalépése nem tett jót az MSZP-nek, a biztos pártválasztóknak már csak hét százaléka rokonszenvezik a párttal, szemben a szeptemberi 11 százalékkal.

A DK és az LMP a bejutási küszöb felett áll, előbbi nyolcról hét százalékra változott, utóbbi hétről nyolc százalékra erősödött. A Momentum három, az Együtt és a Párbeszéd, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egy-egy százalékos támogatottsága elmarad az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöbtől.


A teljes népesség körében is stabilan vezet a Fidesz, támogatottsága eléri a 34 százalékot. A pártot választani tudók körében szintén a Fidesz vezet: az előző havi 41 százalékos támogatottságukat 46 százalékra növelték.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek