EUR: 317,95 Ft
CHF: 280,69 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Életmód

Jó barát a munkában

Számos barátság szövődik a munkahelyeken, és az is gyakori, amikor a barátokból kollégák lesznek. De hogyan hat ez a munkavégzésre?

A tapasztalatok szerint ha a kollégák között barátság szövődik, javul  a dolgozók hangulata és a munka minősége is. Szívesebben dolgoznak, könnyebben veszik az akadályokat. A munkapszichológus szerint ha a dolgozók többségének a pénznél és a karriernél fontosabb, hogy a munkahelyén olyan emberek között legyen, akiket szeret és akiket a barátainak mondhat, akkor azt nem érdemes feladnia egy jobb pozícióért vagy a másik cégnél elérhető magasabb fizetésért.


A munkahelyi barátok – ha nem is maradnak azok az idők végezetéig ugyanazzal az intenzitással – a későbbiek során is kiváló kapcsolati tőkét jelenthetnek. Ha valaki főnöki pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy először a régi, jó kollégák, haverok közül próbál majd alkalmas embereket toborozni – vagyis a munkahelyi barátság akár befektetés is lehet.

A barátság próbája:

– ha a barátunk a céghez kerül és kollégánk lesz
– ha a barátunk gyenge teljesítménye miatt nem kap a csapat jutalmat
– ha a barátunkat főnökké nevezik ki
– ha a barátunkkal egy projektmunkában szakmai vitába keveredünk
– ha egy munkahelyi szakmai vitában nem a barátunk, hanem a „szimpla” kollégák mellé állunk

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportverzióval támad a Micra

  Sportverzióval támad a Micra

  A Nissan két új benzinmotorral és egy különleges N-Sport változattal szeretné még szélesebb körben vonzóvá tenni amúgy is meglehetősen népszerű “egykori kisautóját”, a Micrát.

 • Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Bár a történelem nem azt bizonyítja, hogy a Mustang márkanév elfáradt volna az autótörténelmi modell közel 55 éves sikersorozata alatt, de a Fordnál ügyelnek is rá, hogy rendre új lendületet adjanak a legenda továbbgördülésének.

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.