EUR: 349,45 Ft
CHF: 326,73 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Életmód

Jó barát a munkában

Számos barátság szövődik a munkahelyeken, és az is gyakori, amikor a barátokból kollégák lesznek. De hogyan hat ez a munkavégzésre?

A tapasztalatok szerint ha a kollégák között barátság szövődik, javul  a dolgozók hangulata és a munka minősége is. Szívesebben dolgoznak, könnyebben veszik az akadályokat. A munkapszichológus szerint ha a dolgozók többségének a pénznél és a karriernél fontosabb, hogy a munkahelyén olyan emberek között legyen, akiket szeret és akiket a barátainak mondhat, akkor azt nem érdemes feladnia egy jobb pozícióért vagy a másik cégnél elérhető magasabb fizetésért.


A munkahelyi barátok – ha nem is maradnak azok az idők végezetéig ugyanazzal az intenzitással – a későbbiek során is kiváló kapcsolati tőkét jelenthetnek. Ha valaki főnöki pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy először a régi, jó kollégák, haverok közül próbál majd alkalmas embereket toborozni – vagyis a munkahelyi barátság akár befektetés is lehet.

A barátság próbája:

– ha a barátunk a céghez kerül és kollégánk lesz
– ha a barátunk gyenge teljesítménye miatt nem kap a csapat jutalmat
– ha a barátunkat főnökké nevezik ki
– ha a barátunkkal egy projektmunkában szakmai vitába keveredünk
– ha egy munkahelyi szakmai vitában nem a barátunk, hanem a „szimpla” kollégák mellé állunk

Kapcsolódó Cikkek

  • Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    A háziasszonyok dolgát megkönnyítik az előre, szettbe csomagolt alapanyagok. A húsleveszöldség csomag régi motoros a piacon, de ahogy beindul a gyümölcsszezon, több helyen lehet kapni előre összeállított gyümölcsleves, vagy gyümölcssaláta csomagot.

  • A borsmenta tea jótékony hatásai

    A borsmenta tea jótékony hatásai

    Találós kérdés: a kertben termesztve sajátos illatot áraszt. frissen szedve nagyon jól tudja ízesíteni az ételt. Teaként frissít:, mi az? Egyszerű a válasz, mégis nehezen találják ki, hogy a borsmentáról van szó.