EUR: 323,30 Ft
CHF: 283,07 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Életmód

Jó barát a munkában

Számos barátság szövődik a munkahelyeken, és az is gyakori, amikor a barátokból kollégák lesznek. De hogyan hat ez a munkavégzésre?

A tapasztalatok szerint ha a kollégák között barátság szövődik, javul  a dolgozók hangulata és a munka minősége is. Szívesebben dolgoznak, könnyebben veszik az akadályokat. A munkapszichológus szerint ha a dolgozók többségének a pénznél és a karriernél fontosabb, hogy a munkahelyén olyan emberek között legyen, akiket szeret és akiket a barátainak mondhat, akkor azt nem érdemes feladnia egy jobb pozícióért vagy a másik cégnél elérhető magasabb fizetésért.


A munkahelyi barátok – ha nem is maradnak azok az idők végezetéig ugyanazzal az intenzitással – a későbbiek során is kiváló kapcsolati tőkét jelenthetnek. Ha valaki főnöki pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy először a régi, jó kollégák, haverok közül próbál majd alkalmas embereket toborozni – vagyis a munkahelyi barátság akár befektetés is lehet.

A barátság próbája:

– ha a barátunk a céghez kerül és kollégánk lesz
– ha a barátunk gyenge teljesítménye miatt nem kap a csapat jutalmat
– ha a barátunkat főnökké nevezik ki
– ha a barátunkkal egy projektmunkában szakmai vitába keveredünk
– ha egy munkahelyi szakmai vitában nem a barátunk, hanem a „szimpla” kollégák mellé állunk

Kapcsolódó Cikkek

  • A Pignon menü története

    A Pignon menü története

    A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá.

  • Agyő, pánikroham!

    Agyő, pánikroham!

    Számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére.