EUR: 319,34 Ft
CHF: 282,09 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Jobbikosok gyalázták meg Horn Gyula szobrát

A Jobbikhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái mindenszentek előtt gyalázták meg Horn Gyula XII. kerületi szobrát – írja a Balra Magyar. A volt miniszterelnök emlékművének alakját fekete anyaggal vonták be, nyakába pedig egy táblát akasztottak, melyen a következő felirat volt olvasható: „pufajkás gyilkos”. Az akciót az a HVIM hajtotta végre, amely ezer szállal kötődik a Jobbikhoz. A Jobbik pártalapítványától nemcsak forrásokat kap, de örökös elnöke, Toroczkai László egyben a Jobbik alelnöke is.

– Tiltakozunk Horn Gyula szobrának meggyalázása ellen! Az ő eredményei 20 év után is érthetőek és valósak, mert minden egyes pillanatban a kisemberek oldalán állt – reagált az ügyre Molnár Gyula, az MSZP elnöke.


Az eset azért is figyelemre méltó, mert Vona Gábor épp a minap egy lakossági fórumon a következőképpen fogalmazott a baloldallal való kiegyezésről:

„Szeretnénk túllépni a XX. század politológiai kategóriáin. Különösen a jobb- és baloldali megosztottságon. Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon 2018 után minden, az országot építeni akaró együtt tudjon dolgozni Magyarország felemelkedéséért, függetlenül attól, hogy ő konzervatív, liberális, baloldali vagy jobboldali. ”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.