EUR: 322,08 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Jobbikosok gyalázták meg Horn Gyula szobrát

A Jobbikhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái mindenszentek előtt gyalázták meg Horn Gyula XII. kerületi szobrát – írja a Balra Magyar. A volt miniszterelnök emlékművének alakját fekete anyaggal vonták be, nyakába pedig egy táblát akasztottak, melyen a következő felirat volt olvasható: „pufajkás gyilkos”. Az akciót az a HVIM hajtotta végre, amely ezer szállal kötődik a Jobbikhoz. A Jobbik pártalapítványától nemcsak forrásokat kap, de örökös elnöke, Toroczkai László egyben a Jobbik alelnöke is.

– Tiltakozunk Horn Gyula szobrának meggyalázása ellen! Az ő eredményei 20 év után is érthetőek és valósak, mert minden egyes pillanatban a kisemberek oldalán állt – reagált az ügyre Molnár Gyula, az MSZP elnöke.


Az eset azért is figyelemre méltó, mert Vona Gábor épp a minap egy lakossági fórumon a következőképpen fogalmazott a baloldallal való kiegyezésről:

„Szeretnénk túllépni a XX. század politológiai kategóriáin. Különösen a jobb- és baloldali megosztottságon. Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon 2018 után minden, az országot építeni akaró együtt tudjon dolgozni Magyarország felemelkedéséért, függetlenül attól, hogy ő konzervatív, liberális, baloldali vagy jobboldali. ”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyomozhatnak a Jobbbik pártpénzei miatt

    Nyomozhatnak a Jobbbik pártpénzei miatt

    Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja. Szabó úgy tudja, az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába – írja keddi számában a Magyar Idők.