2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Jól járhat, aki kimarad az ellenzéki összefogásból

A Momentum és az LMP is felmérte, hogy, aki kimarad az ellenzéki összefogásból, az valójában jól jár – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint ki lehet mondani, hogy a 2014-es választás után kialakult ellenzéki együttműködési modell nem életszerű. Ezt az egyes szereplők is felmérték és valószínűleg rájöttek arra, aki kimarad egy esetleges osztozkodásból, az jól járhat – fogalmazott.


Az egyéni túlélési stratégiák kerültek előtérbe: a Demokratikus Koalíció (DK) vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy saját jogon frakciót alakíthasson a parlamentben. Az előző választáson együttműködő ellenzéki pártok (MSZP, Együtt, Párbeszéd) azért dolgoznak, hogy szinten tartsák a támogatottságukat, míg a Momentum és az LMP azt tartja szem előtt, hogy ne közösködjön a többi párttal – közölte Fodor Csaba.

“…ezek a szereplők racionálisan felmérték, most már jóval több mint négy év tapasztalata alapján, hogy aki a lényegében sehova nem vezető, zéró összegű együttműködésből kimarad, az jól jár” – mondta.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek