EUR: 345,43 Ft
CHF: 323,21 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Jól vizsgázott a metrópótlás – Fotók!

Remekül működött tegnap reggel, majd napközben is a 3-as metró Lehel tér és Újpest-központ közötti szakaszának autóbuszos pótlása. Mint ismert, a metróvonal északi szakaszának felújítása várhatóan 2018 végén fejeződik be.

Sokan tartottak attól, hogy november 6-án, vagyis tegnap reggel összeomlik a tömegközlekedés a 3-as metró megkezdett felújítása miatt. Elsősorban az ellenzéki pártok „vészmadárkodtak”. Az MSZP közösségi oldalára felkerült Horváth Csaba sajtótájékoztatójának videója is. A szocialista párt alelnöke azonban alaposan leégette magát, ugyanis szánalmas módon azt adta a videó címének: „Tarlós átverte a metrópótló buszokkal a budapestieket”. Közben pedig semmiféle tömegközlekedési káoszról nem volt szó, sőt a Lokál által megkérdezett utazók rendkívül kedvező tapasztalataikról számoltak be.


– Nagyon flottul ment reggel minden – mondta lapunknak Deme Judit, akivel délelőtt találkoztunk az Árpád hídnál, a 3-as metrópótló busz megállójában. A fiatal hölgy elmondta, hogy szinte várakozás nélkül tudott felszállni a buszra. – Persze, ez kellemetlenebb, mint a metrózás, de valamit valamiért. Nyáron egyébként én mindig kerékpárral járok – tette hozzá Judit.

A nyugdíjas Komlós Józsefné Újpest-központtól vásárolni indult az Árpád hídi megállóig. – Nagyjából fél perc múlva már jött is a busz, nem is voltak nagyon sokan rajta – mondta elégedetten az idős hölgy.


Virizlay Krisztián egyáltalán nem bánkódott a kialakult helyzet miatt. – A metróra sokszor 5-6 percet is kellett várnom, most még egy cigit sem tudtam elszívni, mert nagyjából egy percet kellett csak várakoznom. Remélem hosszabb távon is így fog működni a helyettesítés, mint az első nap – mosolyodott el Krisztián.

– A BKV és a BKK szakemberei mindent megtettek, hogy a lehető legkisebb fennakadással járjon a 3-as metró felújítása – mondta Tarlós István főpolgármester hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Nyilatkozott Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is, aki elmondta: átlagosan 45 másodpercenként indulnak a 3-as metrót kiváltó járatok a reggeli időszakban. A vezérigazgató szerint elegendő sofőr és jármű áll rendelkezésre a 3-as metró kiváltására.

Buszok Újpest és a Lehel tér között

A metróvonal északi szakaszának felújítása idején (várhatóan a jövő év novemberéig) a 3-as metró Újpest-központ és a Lehel tér között nem közlekedik. Hétköznap esténként 20.30-tól, valamint hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Lehel tértől Újpest felé a Váci úton át az M3-as és M3A jelzésű pótlóbuszokkal lehet utazni – előbbi az Árpád üzletházig, utóbbi Újpest-központig közlekedik. Rákospalota, illetve Káposztásmegyer felől közvetlenül, átszállás nélkül a 12M és 14M jelzésű metrópótló villamosokkal lehet eljutni az M3-as metró Lehel téri állomásáig.

Kapcsolódó Cikkek