EUR: 349,28 Ft
CHF: 326,77 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Juhos Levente a közvetlen elitben

Meghívást kapott a magyar férfi kosárlabda-válogatott novemberi világbajnoki selejtezős bő keretébe a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Juhos Levente.

Hétről hétre remek teljesítménnyel rukkol elő a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasa, Juhos Levente: a szegediek nyolcasa a Sopron ellen 77–67-re megnyert legutóbbi bajnokin is egy pazar dupla-duplát hozott, miután 21 pontig és 12 lepattanóig jutott, e mellé pedig három gólpasszt és három blokkot is jegyzett, így továbbra is kiváló statisztikával büszkélkedhet az idei évadban – nem mellesleg oroszlánrészt vállalva a Tisza-partiak szezonbeli harmadik sikeréből.


– Minden magyar kosaras azért küzd, hogy a válogatott közelébe kerülhessen, ez nekem újra sikerült – utalt Juhos Levente arra, hogy korábban már számításba vették a nemzeti csapatban, ám most hosszú idő után visszaküzdheti magát oda. – Ebben az őszies időben a meghívó teljes mértékben felpörget, erőt ad ahhoz, hogy a legjobbamat nyújtsam, ezen leszek a továbbiakban is – tette hozzá. Az erőcsatár harmadik idényét tölti Szegeden, és mint hangsúlyozta, mivel a kezdő ötös tagjaival az évek alatt alaposan összecsiszolódtak, ez is nagy szerepet játszik abban, hogy újra olyan játékot nyújt, amellyel felhívta magára a szövetségi kapitány figyelmét.

“Minden magyar kosaras ezért küzd, hogy a válogatott közelébe kerülhessen, ez nekem újra sikerült” – mondta Juhos Levente (képünkön 8-as számmal)

– Nem túlzás azt állítani, hogy egy év előnyünk van szinte mindenkivel szemben, hiszen ismerjük egymást, régóta együtt játszunk, ezek pedig amellett, hogy erősítenek bennünket, a pályán is meglátszanak. Amikor a csapathoz jöttem, akkor is azt mondtam, hogy hosszú távon tervezek a Szedeákkal. Ez nem pusztán az ilyenkor szokásos szöveg volt a részemről. Most sem gondolkozom a váltáson, jó közegben játszhatok, és csak picit kell többet nyújtanunk ahhoz, hogy még előrébb lépjünk. Ezért is igazoltam anno Szegedre, hogy egy jó csapatban lehessek meghatározó ember: ez a tervem mostanra meg is valósult – mondta a Lokál Extra Szegednek a Szedeák erőssége.


Atomcsapás

Az NB I/A-ban hat meccs után három győzelemmel és három vereséggel álló Naturtex-SZTE-Szedeák a Paks ellen fordíthatja pozitívra a mérlegét: az atomvárosiak ellen november 3-án, pénteken 20.15-ös kezdéssel játszanak az újszegedi sportcsarnokban a szegedi férfi kosarasok.

A Sopron elleni győzelem előtt három találkozó után is vesztesen hagyta el a pályát Andjelko Mandic együttese, ám szoros küzdelem után rendre vereséget szenvedett. Ennek kapcsán Juhos Levente elmondta, hogy sérülés vagy éppen eltiltás miatt mindegyik találkozón volt hiányzójuk, ugyanakkor a játékukra nem igazán lehetett panasz, csupán a győzelem hiányzott – védekezésben ráadásul mindegyik bajnokin, így a soproniakkal vívott ütközet során is jól teljesítettek. – Egyedül a Szolnok dobott nekünk 80 pont fölött, de ők valószínűleg másnak is fognak ennyit dobni. Sok energiát fektetünk a védekezésbe, ez Kecskeméten a támadásban visszaütött – tért ki teljesítményükre az erőcsatár, aki a Ferencváros labdarúgócsapatának fanatikus szurkolója, így azt is elmondta, azzal, hogy vénaszkenner használata nélkül is be lehet lépni a Groupama Arénába, ő is visszatér a zöld-fehérek meccseire.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.