2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Kalandok a Millenárison

Nyolcszáz egészséges és beteg gyerek vette birtokba a Millenáris Park B épületét november 9-én, ahol az MVM Partner Zrt. és az MVM Zrt. immár tizedik alkalommal rendezte meg a „Legszebb napom” elnevezésű eseményt.

– Én is kaphatok koronát? – kérdezte csillogó szemekkel egy kerekesszékes kislány az édesanyjától, amikor beléptünk a Millenáris Park B épületébe, ami nem is csoda, hiszen „Királynők és lovagok, várnak a kalandok!” az élménynap mottója.


Az eseményt 2007-ben rendezték meg először, apropóját az adta, hogy a beteg, illetve fogyatékkal élő gyerekek egy nap erejéig ne gondoljanak a problémáikra. És mi lehet szebb látvány annál, ahogy a kicsik önfeledt mosollyal az arcukon élvezik az élet apró örömeit?

Míg tavaly a cirkuszi hangulat uralta a csarnok légkörét, idén egy mesebeli tájra repítették el a rendezők a gyerekeket, akik igazi királylányokkal, királyfikkal, udvarhölgyekkel, lovagokkal, sárkányokkal és a legmulatságosabb udvari bolondokkal is találkozhattak. De készíthettek maguknak díszes koronát, igazi varázsitalt kóstolhattak, egy játékos lovagi tornán is részt vehettek és felfedezhették a Vár-lak rejtette titkokat is. A programot különböző előadások is színesítették. Fellépett többek között az Apacuka zenekar és Óperenciás Bábszínház is elkápráztatta az érdeklődőket.


A rendezvény kapcsán az MVM tizenhárom intézménynek nyújtott támogatást, 71,1 millió forint értékben. Az adományleveleket dr. Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója, dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója, illetve Vándor Balázs, az MVM Partner Zrt. igazgatóságának elnöke adta át.

Egymillió forint támogatást kapott a Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, másfél milliót kapott a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány. Hárommillió forint támogatásban részesült a Motivál-Ló Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Daniló Sportegyesület és az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány. 3,1 millió forintnyi összeget kapott a Down Alapítvány, míg három és fél millió forinttal gazdagodott a SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa is. Fejenként tízmillió forinttal gazdagodott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány (Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika), a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány (Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika), a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány és a Jövő Uniója Alapítvány.

– Készültem egy rövid beszéddel, de úgy döntöttem, hogy inkább nem mondom el. Azért nem mondom el, mert volt lehetőségem körbemenni a csarnokban, együtt tudtam lenni a gyerekekkel, és azt gondolom, hogy egy mosoly, egy gesztus sokkal többet jelent bármilyen beszédnél. Örülünk annak, hogy az MVM-csoportnak lehetősége van arra, hogy segítsen, és úgy gondoljunk, hogy akinek lehetősége van, annak kötelessége is a segítségnyújtás – mondta dr. Zsuga János vezérigazgató.

 

Kapcsolódó Cikkek