2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Nagykanizsa

Kanizsai tűzoltó az ország legjobbja

Az Országgyűlési Őrség szervezésében rendezték meg az V. Tornyos Kupa férfi felnőtt fekvenyomó egyéni és csapatbajnokságot, amelyen kiemelkedő kanizsai vonatkozású eredmény született.

A 159 induló között a Belügyminisztérium mindegyik szerve képviseltette magát, így tehát a tűzoltók, a rendőrök, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az országgyűlési őrök és a TEK állományában lévő hivatásos állományú versenyzők mérték össze tudásukat a budapesti megmérettetésen.

Szabó Kornél a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: ZMKI)

Szabó Kornél őrmester, nagykanizsai tűzoltó, több válogatott fekvenyomó versenyzőtársával nagyon szoros küzdelemben szerezte meg az első helyet. Kornél 192,5 kilogrammos teljesítménnyel ugyanakkora súlyt teljesített, mint második helyezett, de a kanizsai tűzoltó kisebb testsúlya miatt a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel – egyedüli tűzoltóként a mezőnyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.