EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb IX.kerület XI.kerület

Karácsonyi ajándékból lett lakás a gyógyuláshoz

Szép, barátságos és otthonos lett az a lakás, amely a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására tavalyi bevételéből újult meg. A saját készítésű, karácsonyi kellékek eladásából összegyűlt másfél millió forintot az Őrzők Alapítvány közvetítésével a Tűzoltó utcai gyermekklinikának adták át, hogy a kis betegek családi környezetben gyógyulhassanak. Idén a koraszülött kisbabák és családjaik számára gyűjtenek, és a Millenárisra várnak mindenkit december 3-án, advent első vasárnapján.

A Liliom utcai lakás átadásán Király Nóra hangsúlyozta, büszke arra, hogy a tavalyi vásár több mint ötven lelkes civil szervezet és sok-sok magánszemély összefogásával valósult meg.


– Az itt befolyt másfél millióból újította fel a lakást az alapítvány, így a hosszú hónapokig tartó kezelések alatt a gyerekek nincsenek elszakítva családjuktól, ebben a lakásban lakhatnak akár hónapokig. Ez azért nagyon fontos, mert a beteg gyereknek a család a legnagyobb támasza, szinte nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz – fogalmazott a Ficsak elnöke, aki ötgyermekes édesanya.

Herczegh Anita asszony és Király Nóra (ölében a legkisebb gyermekével) az adventi ajándékok készítésében is részt vett

Király Nóra felhívta a figyelmet, hogy idén december 3-án a Millenáris D épületében rendezik meg a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárát, amelyre már nagyon sok civil szervezet jelentkezett.


– Az idén a koraszülötteket támogatjuk, hiszen nekik is éppen annyi esély jár a „nagy útra”, mint időben érkezett társaiknak! A programokkal, a részletekkel és egyéb információkkal kapcsolatban kérem, látogassanak el honlapunkra: www.jogekonysagivasar.hu és tekintsék meg Facebook-eseményünket: https://www.facebook.com/events/1454010664694569/ Találkozzunk a Millenárison december 3-án!

Dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Király Nóra, a Ficsak elnöke és Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár (Fotó: Keresztesi Balázs)

A lakásátadón Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úgy fogalmazott: óriási segítséget jelent a beteg gyerekek gyógyulásában egy ilyen lakás. Ugyanakkor elengedhetetlennek nevezte a civil szféra és a kormány összefogását is.

Dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte az ajándékot vásárlók támogatását, amiből megvalósulhatott a felújítás. Az igazgató külön köszönetet mondott, és az alapítvány nevében Az év önkéntese emléklapot adott át Sütő Jánosnak, aki saját munkájával tette lehetővé, hogy a lakás felújítása maradéktalanul megvalósulhasson. Sütő János elmondta: lányát leukémiával kezelték a klinikán.

A iliom utcai lakás nappalija (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

 

Mára tünetmentes lett, gyakorlatilag meggyógyult, ez a klinika munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Mint mondta, ezért érzik át, milyen fontos a lakás felújítása, az alapítvány és a klinika munkájának támogatása.

Liliom utcai lakás konyha és étkező (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

 


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.