2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

Karácsonyi hangulat Szeged utcáin

Dél-Magyarország adventi fővárosává változott Szeged, ahol a díszkivilágítás felkapcsolása után jégszobrászattal és gólyalábasokkal startolt el a Karácsonyi Hetek. A december 24-ig tartó kézművesvásár mellett az ország egyik legnagyobb szalmalabirintusa is megnyílt.

A Széchenyi és a Dóm teret különleges fényfüzérekkel teszik még látványosabbá, továbbá a csoki szerelmesei és a zenekedvelők, valamint a gyermekek is találhatnak itt maguknak való kikapcsolódást. A Dugonics tér karácsonyi lacikonyhának, melegedőnek és forraltborozónak ad otthont. A Kiss Ernő utcától a REÖK palotáig több mint ötven fa törzsére és ágaira pakoltak ki fényfüzéreket, amelyek teljes hossza 16 ezer méter. Az ünnepi kivilágítás január harmadik hetéig látható.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.