2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Miskolc

Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek

Az elmúlt évekhez hasonlóan a városháza idén is arra buzdítja az alsó tagozatos diákokat, hogy minél többen vegyenek részt a karácsonyi rajzversenyen.

A pályázat célja, hogy idén is szebbnél szebb karácsonyi rajzok szülessenek, ezért arra kérik az alsó tagozatos tanulókat, hogy rajzolják le az ünnephez fűződő emlékeiket, élményeiket és elképzeléseiket!

Karácsonyi gyermek rajz kiállítás a városháza aulájában – fotó: Lokál

Az adventi gyertyagyújtási ünnepélyeken az alkotásokat a városlakók is viszontláthatják a Szent István térre kihelyezett LED-falon. A beérkezett rajzok közül szakértő zsűri választja ki a legszebb alkotásokat.

A kiválasztott rajzok alkotói ajándékban részesülnek, a beérkezett műveket a városháza aulájában is kiállítják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.