2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Békéscsaba

Kard ki kard!

A közelmúltban rendezték meg Békéscsabán a Magyar Kard Napját. Az eseményen számos programon keresztül ismerkedhettek meg az érdeklődők a magyar szablyavívás több évszázados hagyományaival.

Trényi Péter, a Magyar Szablyavívó Iskola békéscsabai tagiskolájának vezetője szerint egyelőre méltánytalanul kevesen ismerik ezt a harcművészeti formát, holott például a környező országokban már hatalmas rajongótábora van. A tagiskola vívómesterei és tanulói a bemutatókon keresztül tudják leginkább szemléltetni, miért érdemes szenvedéllyel művelni a magyar szablyavívást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.