EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,13 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Külföld

Káromkodva üvöltözött az életmentéssel foglalkozó mentősnővel

Runcorn városában azért üvöltözött káromkodva egy autós, mert a mentősök nem kapcsolták be a vészvillogót, miközben megfeszített erővel küzdöttek egy beteg életéért.

A nagyhangú és ízes chesire-i tájszólásban anyázó Colin Anderson is megbánta már, hogy üvöltözni kezdett a runcorni mentős hölggyel, aki éppen az autóba készült visszaszállni, miután egy sürgős ellátásra szoruló beteghez érkezett. Folyamatos káromkodását ugyanis megörökítették, és a rövid filmecskét feltették a közösségi oldalakra, így ország-világ láthatta mekkora bunkó. Az ötvenéves üzletember azt nehezményezte, hogy  – más lehetőség híján – vészvillogó használata nélkül fogalta el a teljes utcát a mentőkocsi, így nem tudott behajtani. A rövid jelenet vírusként terjedt a neten, ráadásul Mr. Andersonhoz a rendőrségnek is volt néhány szava, és alighanem a közeli jövőben el kell látogatnia a bíróságra. Azóta már kijelentette: “Bocsánatot kérek, hogy elfogadhatatlan hangot ütöttem meg az áldozatkész munkáját végző hölggyel szemben!”


Utólag a 27 éves Hassan Shabbir is szerény ibolyaillatú nyilatkozat megfogalmazásával múlatta drága idejét. Pedig korábban a sürgősségi kocsi szélvédőjére tűzött pofátlan üzenetben tudatta: “Lehet, hogy mentitek az életeket, de attól még nem kell szabálytalanul parkolni, mert így nem tudok tovább haladni.” Pechére az éppen szolgálatban lévő Tasha Starkey nem volt rest, és a Twitteren megosztotta a felháborító mondatokat. S mindjárt azt is közölte, hogy éppen egy 42 éves beteg életéért küzdöttek – hiába. A vérlázító szöveg annyiban elérte célját, hogy a közfelháborodás hatására Hassan hirtelen rájött, hogy “gusztustalan volt és saját magától is undorodik”.

A dél-londoni Camberwellben pedig a rendőrség segítségét kérték a mentősök, miközben egy súlyos beteget elsősegélyben részesítettek. A jelentések szerint a Red Wing társaság egyik buszsofőrje, a forgalom akadályozása miatt ököllel akart elégtételt venni a szolgáltban lévőkön.


Az esetekhez kommentárt fűzők leginkább arra lennének kíváncsiak, hogy a zaklatók akkor is így viselkednének a mentősökkel, ha azok az ő vagy hozzátartozóik megmentésén fáradoznának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Épphogy kiengedték a börtönből újabb húsz nap elzárásra ítélték

  Épphogy kiengedték a börtönből újabb húsz nap elzárásra ítélték

  Újabb húsz nap elzárásra ítélték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust még aznap, hogy hétfőn kiengedték egy moszkvai különleges fogva tartási központból, ahol éppen letöltötte 30 napos “adminisztratív letartóztatását” a nyilvános politikai megmozdulások megszervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt.

 • Ne csigázz!

  Ne csigázz!

  Bármilyen hihetetlen is, hatalmas izgalommal várják a győztes befutót a csigák gyorsasági versenyén a fehérorosz fővárostól, Minszktől 30 kilométerre fekvő Novaje Polje faluban.

 • Börtönbe küldték a drogot

  Börtönbe küldték a drogot

  Különös szállítmányba rejtette a börtönbe szánt drogot egy ismeretlen adományozó.Több millió dollár értékű kokaint találtak egy banánszállítmány közé rejtve Texas amerikai állam igazságügyi hatóságai.