2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

Káromkodva üvöltözött az életmentéssel foglalkozó mentősnővel

Runcorn városában azért üvöltözött káromkodva egy autós, mert a mentősök nem kapcsolták be a vészvillogót, miközben megfeszített erővel küzdöttek egy beteg életéért.

A nagyhangú és ízes chesire-i tájszólásban anyázó Colin Anderson is megbánta már, hogy üvöltözni kezdett a runcorni mentős hölggyel, aki éppen az autóba készült visszaszállni, miután egy sürgős ellátásra szoruló beteghez érkezett. Folyamatos káromkodását ugyanis megörökítették, és a rövid filmecskét feltették a közösségi oldalakra, így ország-világ láthatta mekkora bunkó. Az ötvenéves üzletember azt nehezményezte, hogy  – más lehetőség híján – vészvillogó használata nélkül fogalta el a teljes utcát a mentőkocsi, így nem tudott behajtani. A rövid jelenet vírusként terjedt a neten, ráadásul Mr. Andersonhoz a rendőrségnek is volt néhány szava, és alighanem a közeli jövőben el kell látogatnia a bíróságra. Azóta már kijelentette: “Bocsánatot kérek, hogy elfogadhatatlan hangot ütöttem meg az áldozatkész munkáját végző hölggyel szemben!”


Utólag a 27 éves Hassan Shabbir is szerény ibolyaillatú nyilatkozat megfogalmazásával múlatta drága idejét. Pedig korábban a sürgősségi kocsi szélvédőjére tűzött pofátlan üzenetben tudatta: “Lehet, hogy mentitek az életeket, de attól még nem kell szabálytalanul parkolni, mert így nem tudok tovább haladni.” Pechére az éppen szolgálatban lévő Tasha Starkey nem volt rest, és a Twitteren megosztotta a felháborító mondatokat. S mindjárt azt is közölte, hogy éppen egy 42 éves beteg életéért küzdöttek – hiába. A vérlázító szöveg annyiban elérte célját, hogy a közfelháborodás hatására Hassan hirtelen rájött, hogy “gusztustalan volt és saját magától is undorodik”.

A dél-londoni Camberwellben pedig a rendőrség segítségét kérték a mentősök, miközben egy súlyos beteget elsősegélyben részesítettek. A jelentések szerint a Red Wing társaság egyik buszsofőrje, a forgalom akadályozása miatt ököllel akart elégtételt venni a szolgáltban lévőkön.


Az esetekhez kommentárt fűzők leginkább arra lennének kíváncsiak, hogy a zaklatók akkor is így viselkednének a mentősökkel, ha azok az ő vagy hozzátartozóik megmentésén fáradoznának.

Kapcsolódó Cikkek