EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Eger

Kemény ralisok fognak össze a cicákért

Nem először olvasztja meg a Kápolnán található Macskaárvaház a jótékony szíveket, ráadásul ismét kemény férfiakét. Mint arról már beszámoltunk, a Garmin Motorsport Eger Rallye-n induló két párosa, az Ungvárszki Milán, Bosch Péter és a Domonkos László, Horváth István duó döntött úgy pár nappal ezelőtt, hogy követi a jó példát, és kamionos Európa-bajnokunk, Kiss Norbi után ők is részt vesznek a cicák megmentésében. Sőt adományokat is gyűjtenek a Macskaárvaház Alapítvány részére: eledelt, takarókat, mindennapi ellátásra alkalmas holmit, amelyet a Rádió 1 Eger székházában lehet leadni, a Trinitárius út 1.szám alatt.

Az állatok védelme, életük jobbá tétele mindenki számára fontos: most újabb, az Eger Rallye-n induló párosok döntöttek a jótékonykodás mellett. A hatalmas népszerűségnek örvendő PSZA Motorsport Ladáival pörgeti fel a lóerőket.


Az új Ladát is ki lehet próbálni Szabó Árpádéknál

– Jelenleg több versenyzőnk van az Országos Rallye1, Rallye2, Historic és MARB bajnokságban is. Az idei Eger Rallye-n két párosunk vesz részt, Papp Arnold a Rallye2-es bajnokságban most fog bemutatkozni a P/12-es kategóriában, illetve Mészáros Attila a Historic bajnokságban méretteti meg magát – újságolja Szabó Árpád csapatvezető.

Szabó Árpád csapatvezető

Egy igazán színvonalas csapatról van szó, ahol nem csak az „ész nélküli” versenyzés a cél.


– Csapatunkat Papp Arnolddal alapítottuk. Célunk az volt, hogy Magyarországon legyen egy olyan autósport-egyesület, amely a versenyzők teljes kiszolgálásában tud segítséget nyújtani, a logisztikától kezdve az autófelkészítésig. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a műszaki fejlesztésekre is, így próbáljuk még professzionálisabbá tenni csapatunk autóit – mondja Árpád.

A szakmai kiválóság mellett pedig vajszívűek is, ezért az ő autóikon is látható lesz a Macskaárvaház logója, számlaszáma, így a rajongók is dönthetnek úgy, hogy támogatják a cicákat, népszerűsítik az állatvédelmet.

Mentenek, befogadnak, gyógyítanak

Azt is tudni kell, hogy a kápolnai Macskaárvaház nem menhelyként működik. Noha Egerből rendszeresen hordanak oda kidobott és/vagy kóbor cicákat a helyi állatmenhelyek – amelyek már képtelenek elhelyezni a macskákat –, sokszor egész cicacsaládokat tesznek le Kápolnán. A Macskaárvaházban egymástól elszeparáltan gyógyítják a különböző betegségekben szenvedő cicákat, komoly rehabilitáción esnek át. Szakemberek, állatorvosok foglalkoznak a kis négylábúak gyógyításával, így semmiképpen nem megoldás egészséges, „csak” gazdátlan állatokat kint hagyni Kápolnán.

Mindent a macskákért!

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.