EUR: 344,51 Ft
CHF: 317,38 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Képtelen feldolgozni édesapja halálát Keresztes Ildikó

Nem érdekli az öregedés Keresztes Ildikót, azonban az idő múlásával ő sincs megbékélve. Az 53 éves sztár több mint egy éve vesztette el szeretett édesapját, de azóta sem tudja elfogadni, hogy nincs többé. 

Zámbó Krisztián Ide lőjetek! könyvbemutató
Ulpius-ház könyvesbolt
Keresztes Ildikó

Az énekes-színésznő a Turay Ida Színház legújabb zenés darabjában, az Irma te édes! -ben alakít egy szeretetre méltó, ám igen határozott néhai prostituáltat.


-Én ezt a darabot még kezdőként játszottam a Soproni Petőfi Színházban a kilencvenes években, akkor még a címszereplő Irma voltam. A mostani feldolgozásban Josephine-t, a minden lében kanál madame-ot alakítom, akimég mindig egy vonzó nő, s korábban maga is prostituált volt. Nem lehet beskatulyázni, ezért is érzem kicsit hasonlónak magamhoz: tele van szeretettel, határozottsággal, de ha kell, odacsap. Ez az első eset, amikor ugyanabban a darabban két különböző szerepet alakítok. Többször szegezik nekem a kérdést, hogy nem borzasztó-e egy olyan darabban játszani, ahol még húsz éve én voltam a fiatal címszereplő, most meg az érettebb nőt alakítom. Szerintem ezzel csak hazánkban foglalkoznak ennyire, ami nekem nagyon furcsa. Nem tudom, hogy a kor erény vagy előny-e, de abban biztos vagyok, hogy nem érek kevesebbet azért, mert 53 éves vagyok. Manapság nem szívesen lennék 20 éves, mert későn érő típus vagyok és körülbelül 45 éves koromra találtam meg önmagam. Mára kevésbé vagyok türelmetlen, régen sokkal könnyebben ugrottam bármire, ha az igazságérzetemet sértve éreztem, miközben szenvedtem ettől. Téves gondolat, hogy huszonévesen miénk a világ, amikor azt gondoljuk, hogy mindenki hülye körülöttünk, ekkor ugyanis a külsőséget és a testiséget helyezzük előtérbe – mesélte Keresztes.

Ildikó a mai napig szakmai karriercsúcsokat dönget évről-évre, hiszen az ország egyik legfoglalkoztatottabb előadója. Számtalan nagysikerű koncert, tévéműsor, színházi előadás és lemez után még mindig tele van tervekkel.


-A mostanra megszerezett tudást és békét szívesen átültetném mondjuk egy 35 éves testbe. Nem a szarkalábak száma miatt, hanem mert számtalan dolog van, amit még szeretnék megvalósítani, amihez viszont idő kéne, de lássuk be: már túl vagyok az életem felén. Nem az öregedés rémiszt meg, hanem hogy kiszolgáltatottá válhatok. Naponta látom, hogy akár nálam fiatalabb kollégák halnak meg, nem beszélve a szeretteimről. Édesapámat tavaly veszítettem el és azóta képtelen vagyok elfogadni, hogy nincs többé. Ha van az életben bármi, amit képtelenség feldolgozni, akkor az a szeretteink elvesztése, hiszen most is, hogy beszélünk róla a sírás kerülget.

Az eltelt egy évben számos izgalmas kihívás várt Ildire, hiszen több színházi szerep mellett Aranylemezt kapott, járja az országot a Keresztes Ildikó Band-del és hamarosan a Sztárban Sztár+1 Kicsi című műsorban is feltűnik. 2017-ben munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta meg. A pörgés eddig is a lételeme volt az énekesnőnek, azonban a korábban említett felismerések komoly elhatározásokra ösztönözték.

–         Rettenetesen rosszul osztom be az időmet, voltak olyan családi események, melyekre egyszerűen nem jutottam el. Idén januárban azonban leülök és előre beírom a naptáramba, hogy mikor megyek haza Erdélybe vagy mikor megyek el egy kicsit pihenni. Szeretném ezt a harmóniát minél tovább megtartani az életemben, de sajnos néha nagyon lusta vagyok észrevenni a jeleket, ha például olyan emberek vannak körülöttem, akiktől egyre rosszabb és rosszabb lett az életem. A sors azonban- akár észre akarom venni, akár nem- figyelmeztet és szép lassan eltünteti őket az életemből. Már megtanultam, hogy nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam mások gonoszsága vagy kapzsisága miatt A mostani időszak számomra a tisztulás időszaka. Nem úgy kell ezt képzelni, mint egy nagy rózsaszín ködöt, hiszen nem vagyunk állandóan  boldogok. Ez is olyan relatív dolog, mint a szerelem. Most úgy érzem, hogy sokkal tisztábban süt rám a nap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek