2020. május 25., hétfő
Orbán

Extra

Kero: Megalázni valakit sohase volt célom

Össztűz zúdult Kerényi Miklós Gáborra! Egy korábbi táncosa azt állítja, hogy a rendező elfenekelte egy pálcával, miközben eltorlaszolta az ajtót egy paddal, hogy senki se nyisson rájuk. Kero közösségi oldalán elnézést kért azoktól, akiket esetleg megbántott, de állítja, hogy a „különleges belső világok felszabadítására” törekedett.  Közben az Operettszínház azonnali hatállyal felmentette a nyugdíjazását kérő művészeti vezetőt.

Maros Ákos egykori színész-táncos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el, hogy mit tett vele Kero. Ákos 18 évesen ismerte meg Kerényi Miklós Gábort, akivel a Miss Saigon című musicalben dolgozott együtt. A Spanyolországban élő, akkor pályakezdő táncos mit sem sejtve beszélgetett a direktorral, s az egyik próba után kettesben maradtak egy tanteremben.


– Felvilágosított arról, hogy pálcával szeretné a fenekemet elverni. Bementünk az Apáti kollégiumban egy szobába, ezek tantermek voltak, becsukta az ajtót és eltorlaszolta egy iskolapaddal… Azt mondta, hogy toljam le a nadrágomat, és vegyem le az alsónadrágomat is – mesélte a műsorban Ákos, aki nem volt hajlandó megszabadulni a fehérneműjétől.

– Úgyhogy akkor így kezdett hozzá, és azt hiszem, háromig jutottunk, olyan erővel, hogy akkor azt mondtam, hogy ezt itt befejezettnek tekintem, mert valamit nem értettem: annyit mondott, hogy ha kell, akkor én nyugodtan sírjak, könnyekkel, mert tudja, hogy az megtisztulást hozhat, és ez fáj és ezzel semmi probléma sincs. Én mondtam, hogy nekem ehhez nem nagyon van kedvem, hanem akkor én befejezettnek tekintem ezt a kis brainstormingot – mondta el Ákos, aki félretolta a padot és elviharzott a teremből.


forrás: atv

Kerényi tegnap közleményt jelentetett meg közösségi oldalán, melyben kijelentette, hogy sose akart szándékosan megalázni senkit.

Kero
Fotó: Mészáros Diána

– A személyemmel kapcsolatban felmerült vádakra reagálva kijelentem, ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést! Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi, ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakkor. Bízom benne, hogy ezt minden magát sértettnek érző kollégám elfogadja! A legnagyobb büntetés számomra az, hogy imádott színházam nyugalmának biztosítása érdekében meghoztam azt a döntést, amelyről már vasárnap tájékoztattam a nyilvánosságot! – írta. 

Kero a múlt héten kérvényezte a nyugdíjazását a Budapesti Operettszínháztól. A botrány kirobbanása után a teátrum úgy határozott kedd délelőtt, hogy azonnal hatállyal felfüggesztik a munkavégzés alól Kerényi Miklós Gábort. A színház a leghatározottabban elítéli a fizikai bántalmazás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek