2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Extra

Kero: Szerintem nincsenek áldozataim

Megdöbbentő interjút adott Kerényi Miklós Gábor a Lokálnak. A Budapesti Operettszínház felfüggesztett művészeti vezetője elismerte, valóban elfenekelhetett egy 13 éves gyereket, amit utólag pedagógiai hibának nevezett. Közben súlyosbodtak Kero szívproblémái, állandó orvosi felügyeletre van szüksége, tegnap injekciót is kapott. 

Kerényi Miklós Gábor rendezőről az utóbbi héten óránként jelentek meg olyan információk, melyek szerint visszaélt vezetői pozíciójával és több színházi dolgozót alázott meg, illetve zaklatott. Eddig Maros Ákos táncművész merte felvállalni arccal, hogy 18 éves korában egy tanteremben követelte tőle Kerényi, szabaduljon meg a nadrágjától, hogy egy vállfáról letört pálcával elfenekelhesse. Maros Ákos közleményt juttatott el a médiába, melyben nem fogadta el Kerényi korábbi bocsánatkérését.


– Kerényi Miklós Gábor nevetséges bocsánatkérését – már amennyiben ez a bagatellizáló nyilatkozat annak tekinthető – annyival mindenképpen kommentálnám, hogy egy fiatal táncos vállfával történő elfenekelése nálam nem tartozik sem a „művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés”, sem pedig „a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán” elfogadható viselkedésbe – állt Maros Ákos közleményében

Lapunk elérte Kerényi Miklós Gábort, aki jelenleg Szentpétervárott rendez.


– Ennél többet nem tudok tenni, ha ő úgy érzi, hogy bántottam… Nem volt szándékomban, hogy megalázzam, illetve hogy tartós lelki problémákat okozzak neki. Ami nagyon fontos, hogy az eset közös megegyezés alapján történt, ezt ő is elismeri – tette hozzá Kero, akit arról is kérdeztünk, hogy mit szól ahhoz, miszerint több feltételezett áldozata is lehet, többek között egy 13 éves kisfiú is. A most már felnőtt fiatalember az ATV műsorában erősítette meg írásban, hogy valóban 13 éves volt, amikor Kero egy fafogassal „iszonyatos erővel” megütötte.

– Szívesen beszélek azokkal, akik ezt állítják. Én nem tudok ilyenekről, úgy gondolom, hogy nincsenek áldozataim, de ha van olyan, akit megbántottam, keressen fel bátran és nagyon szívesen meghallgatom és elnézést kérek tőle. Sok dolog történt az életemben, ezeknek a bizonyos típusú torzításai húsz év távlatából lehetnek bántóak, például hogy azt mondják, durva vagyok a próbákon. Hallottam a 13 éves fiúról, aki kapott egyet a fenekére. Én úgy szocializálódtam, és az összes korombeli ember Magyarországon, hogy egy iskolában, egy edzésen vagy szakkörben ha egy ilyen történik, abban semmi különös nem volt. Sokan sokkal szívesebben vállalták, mint hogy intőt vagy egy hosszas lelkifröccsöt kapjanak. Nem emlékszem, de nem zárom ki, hogy történhetett ilyen eset. Ha igen, akkor vállalom, hogy ez egy pedagógiai hiba volt, de hangsúlyozom: nem volt benne semmi olyasmi, ami miatt ezt szexuális zaklatásnak lehetne nevezni. Nem látom az egész helyzetet és a bűnt benne – fejtette ki álláspontját Kerényi.

A korábbi igazgató igyekszik minden erejével a szombati bemutatójára készülni, azonban az utóbbi napok híresztelései komolyan megrendítették az egészségét.

– Rendetlenkedik a szívem. Három kis fémrugót helyeztek el műtéti úton benne, melyek az ereimet tágítják. Tulajdonképpen naponta kapok erre most gyógyszert, folyamatos orvosi felügyelet alatt vagyok, most is itt áll mellettem. Nagyon komoly támadások értek már az életemben, eddig inkább a művészi munkám miatt, azonban mostanra a zaklatási vádak erősödtek fel. Az én életem az ifjúság nevelésével telt. Rettenetesen sok fiatal színészt, rendezőt és igazgatót neveltem fel, mivel az életem legfontosabb feladata az volt, hogy segítsem a fiatalok érvényesülését a szakmában. Nagyon fontos az utódlás, ez rengeteg irigyemnek szemet szúrt. Lehet, hogy követtem el hibát, de bűnöket nem – fűzte hozzá Kero.

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Kalandos úton érkezett meg Új-Zélandra az Avatar 2 című film amerikai stábja, amelynek egy jogi kiskaput kihasználva sikerült bejutnia a koronavírus-járvány miatt szigorú beutazási szabályokat alkalmazó szigetországba.

 • Nemzetközi porondra lépnek

  Nemzetközi porondra lépnek

  Angol nyelven is meghallgathatjuk mostantól az Európa 2020 című slágert. Nagy Szilárd és Ragány Misa szerzőtársaikkal az idén tavasszal Európában, így hazánkban is kialakult helyzetre szerettek volna reflektálni a nagysikerű Varga Miklós-Varga Mihály dal feldolgozásával.

 • Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Több, mint két hónap kihagyás után tegnap Budapesten is újra megnyitottak a bölcsődék és az óvodák. Az intézményekben számos óvintézkedéssel védik a dolgozókat és a gyerekeket, rendszeresen fertőtlenítik a játékokat és a kilincseket, de az előtérben testhőmérsékletet is mérnek.