EUR: 348,96 Ft
CHF: 327,02 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Életmód

Készüljünk fel a télre!

Megérkezett a tél, a csapadékos, hideg idő, amikor könnyű megfázni, illetve amikor szervezetünk nehezebben gyűri le a különböző fertőzéseket. Némi odafigyeléssel azonban segíthetünk távol tartani a bacikat.

Amint hazaérünk, alaposan mossunk kezet, még az előszobában vegyük le a cipőnket és öltözzünk át otthoni ruhába, ugyanis a ruhaneműnkön is sok fertőzést bevihetünk a lakásba. Szellőztessünk gyakran, de ne álljunk a huzatba, ne nyissuk magunkra az ablakot, viszont naponta többször engedjünk be friss oxigént a lakás légtérébe. Figyeljünk oda a páratartalomra is, mert minél nagyobb, annál inkább csökken a kórokozók száma. Minden helyiségben használhatunk párologtatót, a vízbe tegyünk illóolajt, ami nemcsak hogy kellemes illatot varázsol, hanem elősegíti a célunk megvalósítását: kiirtani a bacikat. Ehhez legjobb a citromos, fahéjas, csillagánizsos olaj.


Szakemberek nem győzik hangsúlyozni az alvás fontosságát, és ebben az időszakban ez különösen fontos. Vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy aki 4 órát alszik, annak szervezetében csak feleannyi antitest termelődik, mint aki 8 órát pihen, azaz a jó alvók szervezete könnyebben legyőzi a kórokozókat.

Természetesen elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás, a vitaminpótlás is, ha nem tüsszögve akarunk készülni az ünnepekre!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    A háziasszonyok dolgát megkönnyítik az előre, szettbe csomagolt alapanyagok. A húsleveszöldség csomag régi motoros a piacon, de ahogy beindul a gyümölcsszezon, több helyen lehet kapni előre összeállított gyümölcsleves, vagy gyümölcssaláta csomagot.

  • A borsmenta tea jótékony hatásai

    A borsmenta tea jótékony hatásai

    Találós kérdés: a kertben termesztve sajátos illatot áraszt. frissen szedve nagyon jól tudja ízesíteni az ételt. Teaként frissít:, mi az? Egyszerű a válasz, mégis nehezen találják ki, hogy a borsmentáról van szó.