EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Életmód

Készüljünk fel a télre!

Megérkezett a tél, a csapadékos, hideg idő, amikor könnyű megfázni, illetve amikor szervezetünk nehezebben gyűri le a különböző fertőzéseket. Némi odafigyeléssel azonban segíthetünk távol tartani a bacikat.

Amint hazaérünk, alaposan mossunk kezet, még az előszobában vegyük le a cipőnket és öltözzünk át otthoni ruhába, ugyanis a ruhaneműnkön is sok fertőzést bevihetünk a lakásba. Szellőztessünk gyakran, de ne álljunk a huzatba, ne nyissuk magunkra az ablakot, viszont naponta többször engedjünk be friss oxigént a lakás légtérébe. Figyeljünk oda a páratartalomra is, mert minél nagyobb, annál inkább csökken a kórokozók száma. Minden helyiségben használhatunk párologtatót, a vízbe tegyünk illóolajt, ami nemcsak hogy kellemes illatot varázsol, hanem elősegíti a célunk megvalósítását: kiirtani a bacikat. Ehhez legjobb a citromos, fahéjas, csillagánizsos olaj.


Szakemberek nem győzik hangsúlyozni az alvás fontosságát, és ebben az időszakban ez különösen fontos. Vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy aki 4 órát alszik, annak szervezetében csak feleannyi antitest termelődik, mint aki 8 órát pihen, azaz a jó alvók szervezete könnyebben legyőzi a kórokozókat.

Természetesen elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás, a vitaminpótlás is, ha nem tüsszögve akarunk készülni az ünnepekre!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportverzióval támad a Micra

  Sportverzióval támad a Micra

  A Nissan két új benzinmotorral és egy különleges N-Sport változattal szeretné még szélesebb körben vonzóvá tenni amúgy is meglehetősen népszerű “egykori kisautóját”, a Micrát.

 • Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Bár a történelem nem azt bizonyítja, hogy a Mustang márkanév elfáradt volna az autótörténelmi modell közel 55 éves sikersorozata alatt, de a Fordnál ügyelnek is rá, hogy rendre új lendületet adjanak a legenda továbbgördülésének.

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.