EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,13 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Életmód

Készüljünk fel a télre!

Megérkezett a tél, a csapadékos, hideg idő, amikor könnyű megfázni, illetve amikor szervezetünk nehezebben gyűri le a különböző fertőzéseket. Némi odafigyeléssel azonban segíthetünk távol tartani a bacikat.

Amint hazaérünk, alaposan mossunk kezet, még az előszobában vegyük le a cipőnket és öltözzünk át otthoni ruhába, ugyanis a ruhaneműnkön is sok fertőzést bevihetünk a lakásba. Szellőztessünk gyakran, de ne álljunk a huzatba, ne nyissuk magunkra az ablakot, viszont naponta többször engedjünk be friss oxigént a lakás légtérébe. Figyeljünk oda a páratartalomra is, mert minél nagyobb, annál inkább csökken a kórokozók száma. Minden helyiségben használhatunk párologtatót, a vízbe tegyünk illóolajt, ami nemcsak hogy kellemes illatot varázsol, hanem elősegíti a célunk megvalósítását: kiirtani a bacikat. Ehhez legjobb a citromos, fahéjas, csillagánizsos olaj.


Szakemberek nem győzik hangsúlyozni az alvás fontosságát, és ebben az időszakban ez különösen fontos. Vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy aki 4 órát alszik, annak szervezetében csak feleannyi antitest termelődik, mint aki 8 órát pihen, azaz a jó alvók szervezete könnyebben legyőzi a kórokozókat.

Természetesen elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás, a vitaminpótlás is, ha nem tüsszögve akarunk készülni az ünnepekre!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Pignon menü története

    A Pignon menü története

    A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá.

  • Agyő, pánikroham!

    Agyő, pánikroham!

    Számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére.