EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Dámóci mérgező pálinka – „Két nap alatt elveszítettem a családom”

Már öt halálos áldozata van a mérgezett pálinkának, négy beteget pedig még mindig a miskolci kórházban ápolnak. Miközben a dámóciak döbbenten állnak a történtek előtt, a pancsolt italt gyártó és árusító két férfi szabadlábon védekezhet, de egyikük sem mer kilépni a házából.

A boncolás után tegnap hazaszállították a miskolci kórházból a mérgezett pálinka legfiatalabb áldozata, a 14 éves F. Tomika holttestét. A fiút pár nap múlva apjával közös sírban helyezik örök nyugalomra. Édesanyja, Setét Anita Dámóc külterületén, Őrhegyen naphosszat siratja gyermekét, Tomikát, a férjét, Tamást és húszéves öccsét, Norbertet.


A pálinkaárus L. József ki se meri tenni a lábát a házából, mert fél az áldozatok családtagjainak bosszújától

– Két nap alatt elveszítettem a családomat, így nincs értelme tovább élnem, én is megyek utánuk – zokogja az édesanya. – Még fel sem fogtam, hogy a kisfiam nincs többé, hétfőn hajnalban meghalt az öcsém és a férjem is. Tomika még csak tizennégy éves volt, imádta az autókat, nagyon vágyott rá, hogy egyszer megszerezze a jogosítványt. Életében először ivott alkoholt, és én nem voltam mellette, hogy kivegyem a kezéből a poharat. Még akkor sem árulta el, hogyan került hozzá az ital, amikor az apját és a nagybátyját elvitte a mentő.

 

Balogh Attila szerint annyira rossz állapotban van a sógornője, Anita, hogy öt másodpercre sem hagyhatják egyedül, mert tényleg kárt tesz magában.


 

– Úgy tudom, nem négy, hanem már öt áldozata van a mérgezett pálinkának. László a szomszéd faluban, Lácacsékén egy héttel korábban, október 28-án halt meg, ő közvetlenül a szomszédjától vette a pancsolt italt. Őt követte Dámócon Erika néni, Tomika, Tamás és Norbi – sorolja Balogh Attila. – Az egész falu megdöbbent, amikor hétfőn a két tettest kiengedték a fogdából, és szabadlábon védekezhetnek. A dámóci polgármester azt állította, hogy egyszeri esetről van szó, de ez nem igaz, régóta árulják a „pálinkát”.

 

Balogh Attila szerint közmunkás sógornője csak az önkormányzat segítségével tudja megadni tragikus sorsú családjának a végtisztességet. Úgy tervezik, Tomikát, Tamást és Norbertet egyszerre, ugyanazon a napon temetik el.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.