EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szekszárd

Kétszázmilliós támogatás a Szakképzési Centrumnak

A Szekszárdi Szakképzési Centrum bruttó 189 172 736 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 program keretében a Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére című pályázati felhívásra benyújtott Napelemes rendszer telepítése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben című pályázatával.

A Szekszárdi Szakképzési Centrumnak jelenleg tíz tagintézménye van, amelyekből hatban – a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolájában, a Szekszárdi SZC Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiumában, valamint a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában – tervezi az energiafelhasználást megoldani megújuló energiaforrásból, egy összesen 1233 panelből álló napelemes rendszer segítségével. A napelemes rendszerek részben vagy egészben kielégíthetik a villamosenergia-igényt. A tervezett fejlesztés nagyban hozzájárul a környezet védelméhez, az energiaköltségekből adódó terhek és kiadások mérsékléséhez, valamint a fenntartható energiaellátás megvalósításához, az ellátásbiztonság garantálásához, nemzetgazdasági szinten pedig az energia megtakarításához. A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.


Illusztráció. MTI Fotó: Vajda János

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.