2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Kétszeresére bővül a Bethlen

Hatalmas változások előtt áll a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium. Az intézményt ugyanis az eddigi 3900 négyzetméteres alapterületén teljesen felújítják, illetve korszerűsítik is. Az iskola azonban nemcsak megújul, hanem további 3800 négyzetméterrel bővül is, ennek során egy teljesen új konyha- és étkezőblokkot alakítanak ki. Az új épületek homlokzata teljesen illeszkedni fog a régiekhez. Az egész intézmény akadálymentesítve lesz, amit két felvonó segítségével oldanak meg.

A munkálatok során visszaállítják a régi tornatermet, amely a jövőben díszteremként funkcionál. Lesz még egy teljesen új épületszárny is, amelynek pinceszintjén kap helyet egy új tornaterem, az épület második és harmadik emeletén pedig a Szathmáry kollégium.


Az új épületek homlokzata teljesen illeszkedni fog a régiekhez. Az egész intézmény akadálymentesítve lesz, amit 2 felvonó segítségével fognak megoldani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.