EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Kétszeresére bővül a Bethlen

Hatalmas változások előtt áll a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium. Az intézményt ugyanis az eddigi 3900 négyzetméteres alapterületén teljesen felújítják, illetve korszerűsítik is. Az iskola azonban nemcsak megújul, hanem további 3800 négyzetméterrel bővül is, ennek során egy teljesen új konyha- és étkezőblokkot alakítanak ki. Az új épületek homlokzata teljesen illeszkedni fog a régiekhez. Az egész intézmény akadálymentesítve lesz, amit két felvonó segítségével oldanak meg.

A munkálatok során visszaállítják a régi tornatermet, amely a jövőben díszteremként funkcionál. Lesz még egy teljesen új épületszárny is, amelynek pinceszintjén kap helyet egy új tornaterem, az épület második és harmadik emeletén pedig a Szathmáry kollégium.


Az új épületek homlokzata teljesen illeszkedni fog a régiekhez. Az egész intézmény akadálymentesítve lesz, amit 2 felvonó segítségével fognak megoldani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.