2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Kiállnak Magyarországért az amerikai képviselők

Kiáll Magyarország mellett az a három amerikai kongresszusi képviselő, akik levelet írtak Rex Tillerson amerikai külügyminiszternek, hogy tiltakozásukat fejezzék ki David Kostelancik, az amerikai nagykövetség ügyvivőjének októberi beszéde miatt.

A levelet Dennis Ross floridai, Andy Harris marylandi és Mike Coffmann coloradói republikánus kongresszusi képviselő írta alá. Rossnak és Harrisnek ez a negyedik ciklusa a kongresszusban, Coffmann-nek az ötödik. A levélben aggodalmukat fejezik ki Kostelancik beszéde miatt, amelyet a MÚOSZ-székházban mondott, és amelyben a levélírók szerint megalapozatlan kritikákkal illette a magyarországi médiahelyzetet – írja az Origo.


Mint arról beszámoltunk, David Kostelancik az index.hu tudósítása szerint “a magyar sajtószabadság aggasztó állapotáról” és a kormány ezzel kapcsolatos felelősségéről beszélt a Magyar Újságírók Országos Szövetségének rendezvényén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.