EUR: 348,38 Ft
CHF: 326,54 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Kiara apja: Nem öltem meg a kislányomat

Exkluzív interjút adott a Lokálnak a váci fegyházban Kékesy Gusztáv. A férfit első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházra ítélte az Egri Törvényszék, amiért élettársával, J. Médeával halálra éheztették kislányukat. A másfél éves Kiara mindössze három és fél kiló volt, amikor meghalt. A férfi ártatlannak tartja magát.

 

– A társai tudják, miért van itt? Nem fél a haragjuktól?


– Hallottam róla, hogy a gyermekgyilkosokkal kegyetlenül viselkednek a rács mögött. Kétszemélyes zárkában vagyok, a társam egy drogügylet miatt került be. Amikor elmondtam, mi történt a kislányommal, azt mondta, hisz nekem, nem tehetek róla. Naponta megyek sétálni, mindig egyedül, elkülönítve vagyok az udvaron, így védenek a többiektől.

– Az elsőfokú ítélet után lecserélte a védőjét és sztárügyvédet fogadott.


– Az előző ügyvédem rossz stratégiát választott, az ő kérésére nem beszéltem, nem szóltam hozzá a bírósági tárgyalásokon. Ennek volt előnye is, de inkább a hátrányát éreztem, amit az ítélet is jól mutat. Abban reménykedem, hogy másodfokon új eljárást rendelnek el, és kiderül az igazság.

– Nemrég megbecsült szobrászművész volt, aztán hirtelen elvesztette a családját, a szabadságát, mindent, ami számít. Hogy lehet ezt túlélni?

– Erős hitem van, ez segít. Nem vagyok bűnöző, nem öltem meg a kislányomat. Baleset történt. A boncolási jegyzőkönyv is megállapította, hogy ételmaradékot találtak a kislányom tüdejében, félrenyelt, ez okozta a halálát, de a bíróság nem vette figyelembe. Nem éheztettük soha Kiarát. Mindennap kora reggeltől késő estig dolgoztam, amikor hazamentem, útközben egyeztettem Médeával, mire van szükség és bevásároltam. Az utolsó este én vágtam le a kislányom körmét, közben jó hangulatban beszélgettünk, nagyokat nevettünk. Utána az anyja megetette és elaludt.

– A bíróságon sokszor hangoztatták, hogy Kiara beteg volt, mégsem vitték orvoshoz…

– Hat hónapon át hiába várta a gyerekorvos Kiarát, hogy beadja a védőoltásokat, mert az élettársam, Médea húzta-halasztotta a dolgot. Attól félt, ha a gyámügy tudomására jut, hogy milyen sovány a kislányunk, elveszi tőlünk. Abban reménykedett, ha Kiara eléri a másfél éves kort, ugyanúgy megerősödik, kigömbölyödik majd, mint a nővére, Kincső. Én pedig megbíztam benne, hogy tudja, mit miért csinál. Nem sejthettem, hogy tragédia lesz a vége.

– Dühös emiatt az élettársára?

– Harag nincs bennem, csak neheztelés, mert elhanyagolta a kislányunkat. Szeretem Médeát. Ha másodfokon felmentenek minket, talán újrakezdhetjük a közös életünket, de a kislányunkat, Kincsőt ő már nem nevelheti többé. Sőt, ha egyszer gyereke születne, őt is rögtön elvenné tőle a hatóság.

– Lehet, hogy mire kiszabadul, addigra Kincső lánya – aki most ötéves és nevelőszülőknél él – elfelejti önt…

– Leginkább az visel meg, hogy a kislányomat nem ölelhetem át, nem beszélhetek vele, ahogy a két fiammal, Ádámmal és Zsolttal sem. Kincsővel másfél év alatt egyszer beszéltem telefonon, rögtön megismerte a hangomat. Boldogan csacsogott, elújságolta, hogy mit csinált aznap. Az édesanyám kéthetente meglátogatja a nevelőszüleinél, olyankor gyakran rajzol, amit elküld nekem. Az édesanyámnak sem könnyű elfogadni, hogy egy fegyház lakója vagyok, de kiáll mellettem. Hiszen tudja, hogy nem vagyok bűnöző, közlekedési szabálysértésem sem volt soha.

 

Magyar György védi az apát

„Előbb tanulmányoznom kell az ügyben keletkezett összes iratot, utána akár az is elképzelhető, hogy védencem, Kékesy Gusztáv felmentését indítványozom a másodfokú bíróságnál. Hiszen miközben napi 12 órát dolgozott, nem észlelhette a gyermek veszélyeztetését” – mondta Magyar György ügyvéd. – „Ha erre nincs mód, kérni fogom, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést változtassák gondatlan emberöléssé. Ugyanis utóbbit a törvény 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Holnap újranyit Budapest

  Holnap újranyit Budapest

  Holnaptól a vidék után újraindulhat az élet a fővárosban is. Fogadhatnak vendéget a szállodák, kinyithatnak az éttermek belső részei, a mozik és a sportesemények is látogathatóak lesznek.

 • Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

  Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

  Ugyanolyan akkumulátor-rendszerrel felszerelt, csúcstechnológiás vonatok járnak majd a tram-trainen, mint a milyeneket Észak-Amerikába is szállít az ABB.

 • A Gabonamúzeum már fogad

  A Gabonamúzeum már fogad

  A napokban a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum egyik kiállítótere, a Gabonamúzeum is megnyithatta kapuit az enyhítéseknek köszönhetően.