EUR: 322,02 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Külföld

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában

Kiberbiztonsági hatóságot hoztak létre Szaúd-Arábiában – derült ki az ország uralkodójának szerdán nyilvánosságra hozott határozatából.

A hatóság élére Muszad al-Aiban államminisztert nevezték ki. A testületnek tagja lesz az állambiztonság és a titkosszolgálatok vezetője, valamint a belügyminiszter helyettese, továbbá a védelmi miniszter helyettese – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

A hatóság, amelyet a király, Szalmán bin Abdel-Azíz felügyel, a kiberbiztonság rohamos fejlesztését, az ország létfontosságú érdekeinek, a nemzetbiztonságnak és a megkülönböztetett létesítményeknek a védelmét tűzi ki célul.

Szaúd-Arábia rendszeresen célpontja különböző kibertámadásoknak. Az év elején a Shamoon nevű vírus megtámadta a munkaügyi minisztérium és egy vegyi vállalat számítógépeit, letörölte és felülírta háttértáraikat.

A legsúlyosabb ilyen behatolás 2012-ben történt, amikor az Aramco állami olajvállalat volt egy behatolás célpontja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Füstbe ment terv

  A nap képe: Füstbe ment terv

  Vörösre festették a lángok az égboltot a pakisztáni Pesavarban, amikor elkobzott kábítószert és szeszes italokat égettek el a pakisztáni kábítószer-ellenes hatóság tagjai.

 • Rekordot döntött az Alaszkából induló kerékpáros

  Rekordot döntött az Alaszkából induló kerékpáros

  Rekordidő, 84 nap, 11 óra és 50 perc alatt tette meg az Alaszkától Patagóniáig vezető 22 ezer 642 kilométeres utat egy osztrák kerékpáros, aki kedden érkezett meg a dél-amerikai Ushuaiába, a világ legdélibb városába.

 • Hullámból elektromosság?

  Hullámból elektromosság?

  Hatodszorra rendezik meg a fenntartható energiagazdálkodás jövőjével, fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó The Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát szerdától csütörtökig, amelyen a hőtárolást megújító magyar HeatVentors is részt vesz.