EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

Kiderült, Obama volt emberei irányítják Kostelancikot

Egy Origo birtokába került dokumentum szerint demokrata párti volt külügyi politikusok levelet írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, amiben az egekig dicsérték David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivőt.

A portál hétfőn számolt be arról, hogy David Kostelancik budapesti nagykövetet levélben bírálta több amerikai republikánus képviselő , amiért a diplomata kritizálta a magyar kormány sajtópolitikáját.


A lap birtokába került egy másik levél, amit korábbi demokrata párti külügyi politikusok írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, ebben taglalták, hogy milyen szörnyű a helyzet Magyarországon. A levelet David Kramer korábbi külügyi helyettes államtitkár, Tom Malinowski korábbi külügyi helyettes államtitkár, Thomas O. Melia korábbi USAID igazgatóhelyettes, Daniel B. Baer korábbi amerikai EBESZ-nagykövet és Rob Berschinski korábbi külügyi helyettes államtitkár írta alá. A levél aláírói egytől-egyig a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat ismert véleményvezérei, vádaskodásaik között nincsen új elem – írja az Origo.

A kongresszusi magyar baráti csoport (Hungarian American Caucus) tagjaihoz a levelet 2017. november 14-én küldték el a magyar sajtószabadság és David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő védelmében, amelyhez csatolták David Kostelanciknak a MÚOSZ-ban 2017. október 17-én elmondott beszédének angol nyelvű leiratát. A levélben hangsúlyozták, hogy Kostelancik ideiglenes ügyvivő milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.