EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Belföld

Kiderült, Obama volt emberei irányítják Kostelancikot

Egy Origo birtokába került dokumentum szerint demokrata párti volt külügyi politikusok levelet írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, amiben az egekig dicsérték David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivőt.

A portál hétfőn számolt be arról, hogy David Kostelancik budapesti nagykövetet levélben bírálta több amerikai republikánus képviselő , amiért a diplomata kritizálta a magyar kormány sajtópolitikáját.


A lap birtokába került egy másik levél, amit korábbi demokrata párti külügyi politikusok írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, ebben taglalták, hogy milyen szörnyű a helyzet Magyarországon. A levelet David Kramer korábbi külügyi helyettes államtitkár, Tom Malinowski korábbi külügyi helyettes államtitkár, Thomas O. Melia korábbi USAID igazgatóhelyettes, Daniel B. Baer korábbi amerikai EBESZ-nagykövet és Rob Berschinski korábbi külügyi helyettes államtitkár írta alá. A levél aláírói egytől-egyig a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat ismert véleményvezérei, vádaskodásaik között nincsen új elem – írja az Origo.

A kongresszusi magyar baráti csoport (Hungarian American Caucus) tagjaihoz a levelet 2017. november 14-én küldték el a magyar sajtószabadság és David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő védelmében, amelyhez csatolták David Kostelanciknak a MÚOSZ-ban 2017. október 17-én elmondott beszédének angol nyelvű leiratát. A levélben hangsúlyozták, hogy Kostelancik ideiglenes ügyvivő milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hamarosan változik a 2-es, a 4-6-os villamos és a csepeli HÉV közlekedése

  Hamarosan változik a 2-es, a 4-6-os villamos és a csepeli HÉV közlekedése

  Június közepétől változik a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos, valamint a csepeli HÉV (H7) közlekedése a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában épülő villamosvágány-kapcsolat, valamint a csepeli Kvassay-híd felújítása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

 • Számvevőszék: Stabilitást ad a 2021-es költségvetés

  Számvevőszék: Stabilitást ad a 2021-es költségvetés

  Megalapozott a 2021. évi központi költségvetési törvényjavaslat, ugyanakkor a bevételi és a kiadási oldalon is vannak kockázatok – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az Országgyűlésnek elektronikus úton benyújtott véleményében az ÁSZ rámutat: a törvényjavaslat megfelel az Alaptörvényben meghatározott államadósság-szabálynak, valamint a költségvetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

 • Nagy István: Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje

  Nagy István: Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje

  Magyarország szinte teljes egészét lefedik a vendég-, kulcsos- és turistaházak nyújtotta szolgáltatások, így nem szükséges külföldre utazniuk vagy az ország forgalmas turistacélpontjait felkeresniük a kikapcsolódásra vágyóknak – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken a Baranya megyei Szaporcán.