EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Kiderült, Obama volt emberei irányítják Kostelancikot

Egy Origo birtokába került dokumentum szerint demokrata párti volt külügyi politikusok levelet írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, amiben az egekig dicsérték David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivőt.

A portál hétfőn számolt be arról, hogy David Kostelancik budapesti nagykövetet levélben bírálta több amerikai republikánus képviselő , amiért a diplomata kritizálta a magyar kormány sajtópolitikáját.


A lap birtokába került egy másik levél, amit korábbi demokrata párti külügyi politikusok írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, ebben taglalták, hogy milyen szörnyű a helyzet Magyarországon. A levelet David Kramer korábbi külügyi helyettes államtitkár, Tom Malinowski korábbi külügyi helyettes államtitkár, Thomas O. Melia korábbi USAID igazgatóhelyettes, Daniel B. Baer korábbi amerikai EBESZ-nagykövet és Rob Berschinski korábbi külügyi helyettes államtitkár írta alá. A levél aláírói egytől-egyig a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat ismert véleményvezérei, vádaskodásaik között nincsen új elem – írja az Origo.

A kongresszusi magyar baráti csoport (Hungarian American Caucus) tagjaihoz a levelet 2017. november 14-én küldték el a magyar sajtószabadság és David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő védelmében, amelyhez csatolták David Kostelanciknak a MÚOSZ-ban 2017. október 17-én elmondott beszédének angol nyelvű leiratát. A levélben hangsúlyozták, hogy Kostelancik ideiglenes ügyvivő milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.