EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Kinőtte a hazai pályát az ifjú pilóta

Kinőtte a hazai amatőr gokart bajnokságot Lencsés Bálint. Persze, azok után, hogy hatszor nyert országos bajnoki címet, talán már nem jelent neki igazán nagy kihívást a magyar mezőny. A továbblépés azonban sokba kerül.

Jövőre lesz tíz éve, hogy először ült versenygokart volánja mögé. Tizenkét éves korában pedig rögtön beszippantotta a pályák utánozhatatlan légköre, a versenyzés izgalma.


– Rendszeresen néztem a Forma-1-es versenyeket, és Fernando Alonso volt a kedvencem, és ő is, akárcsak a legtöbb F1-es pilóta a gokartozást tartotta a legjobb iskolának, ahol meg lehet tanulni a vezetés legapróbb fortélyait is – mondta a 22 éves pilóta, aki idén már külföldön, Madridban, a világbajnokságon is megmérette magát.

– Nem végeztem ugyan az élmezőnyben, de legjobb magyarként huszonkettedik lettem és ez is erőt ad a folyatáshoz, csak az a baj, hogy támogatókat kellene szerezni. Első pillantásra viszonylaag olcsónak tűnik ez a sport, ám könnyen milliókat emészthet fel. Szóval a költségvetési határ a csillagos ég.

Nos, a külföldi versenyekre utazni sem olcsó, s ugyan néhányan fantáziát látnak benne, egyelőre nincs konkrét szerződés a kezében. Ennek ellenére nem adja fel, jövőre a Polish Indoor Kart bajnokságban szeretne indulni. Annál is inkább, mert 2018-ban a lengyel kikötőváros, Szczecin rendezi a világbajnokságot. Szeretne jobban a szakemberek szeme elé kerülni.

Kapcsolódó Cikkek