EUR: 348,99 Ft
CHF: 326,99 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Külföld

Kirúgott Twitter-dolgozó függesztette fel Donald Trump fiókját

Donald Trump Twitter-fiókja péntekre virradóra rövid ideig elérhetetlenné vált, a felhasználók, akik az amerikai elnök bejegyzéseit olvasták volna olyan hibaüzenetbe ütköztek, miszerint az oldal nem létezik.

A mikroblog-szolgáltató egy későbbi közlésében a @realDonaldTrump fiók átmeneti lekapcsolását az internetes cég egyik alkalmazottjának hibájával indokolta. Vannak azonban sajtóhírek, miszerint a Twitter egyik távozó munkatársa kapcsolta le az oldalt bosszúból.


A bejelentés szerint “a fiók tizenegy percig volt lekapcsolva, majd helyre lett állítva”. A Twitter hozzátette: vizsgálják a történteket és intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő.

Trumpot a mikroblog-szolgáltatón majdnem 42 millióan követik. Az amerikai elnök ugyanis előszeretettel használja kommunikációra a Twittert, amely választási kampánya során is kiemelt szerepet játszott. Trump Twitter-üzenetei nem ritkán agresszív hangvételűek és gyakran bírálja bennük politikai riválisait vagy a számára ellenszenves amerikai sajtót.

Trump megerősítette, hogy számára a Twitter jelenti a legjobb megoldást, hogy üzeneteivel közvetlen módon érhessen el mindenkit. Ugyanakkor a kulisszák mögött saját pártjából és kormányának köreiből is ismételten érték bírálatok az elnököt a twitterezés miatt.

Kapcsolódó Cikkek