EUR: 323,56 Ft
CHF: 287,89 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Szombathely

Kitüntetéseket adtak át Szent Márton napján

Átadták a város legrangosabb kitüntetéseit a Szent Márton-napi díjátadó gálán. Az ünnepi műsorban közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara, a Capella Savaria, Szabó Tibor színművész, Lábas Viki és Koltay Kurszán, valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese.

– A gálaműsoron olyan embereket ünneplünk, akik nem vonakodtak eddigi életük során a munkától, akik odaadták magukat a hivatásuknak, szolgálták a közösséget, a várost – hangsúlyozta köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy a kitüntetettek Szent Márton szellemiségének XXI. századi továbbvivői.


Szakmai- és életmű díjjal ismerték el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért Fotó:szombathely.hu

A város évről évre szakmai és életműdíjakkal ismeri el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért. A „Szombathely Kultúrájáért” életműdíjat Nagy Éva, a Berzsenyi Könyvtár igazgatója vehette át, „Pro Sanitate Savariae” életműdíjban részesült prof. dr. Márkus Béla, a Markusovszky Kórház Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályának főorvos főtanácsosa. A „Pedagógus” életműdíjat Horváth Róbert kapta, a „Szociális Munkáért” életműdíjat Éliás Zsuzsannának adományozták, míg a „Szombathely Sportjáért” életműdíjjal Lengyák Györgyöt tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek