2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Kitüntetéseket adtak át Szent Márton napján

Átadták a város legrangosabb kitüntetéseit a Szent Márton-napi díjátadó gálán. Az ünnepi műsorban közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara, a Capella Savaria, Szabó Tibor színművész, Lábas Viki és Koltay Kurszán, valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese.

– A gálaműsoron olyan embereket ünneplünk, akik nem vonakodtak eddigi életük során a munkától, akik odaadták magukat a hivatásuknak, szolgálták a közösséget, a várost – hangsúlyozta köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy a kitüntetettek Szent Márton szellemiségének XXI. századi továbbvivői.


Szakmai- és életmű díjjal ismerték el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért Fotó:szombathely.hu

A város évről évre szakmai és életműdíjakkal ismeri el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért. A „Szombathely Kultúrájáért” életműdíjat Nagy Éva, a Berzsenyi Könyvtár igazgatója vehette át, „Pro Sanitate Savariae” életműdíjban részesült prof. dr. Márkus Béla, a Markusovszky Kórház Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályának főorvos főtanácsosa. A „Pedagógus” életműdíjat Horváth Róbert kapta, a „Szociális Munkáért” életműdíjat Éliás Zsuzsannának adományozták, míg a „Szombathely Sportjáért” életműdíjjal Lengyák Györgyöt tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.