EUR: 323,90 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Szombathely

Kitüntetéseket adtak át Szent Márton napján

Átadták a város legrangosabb kitüntetéseit a Szent Márton-napi díjátadó gálán. Az ünnepi műsorban közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara, a Capella Savaria, Szabó Tibor színművész, Lábas Viki és Koltay Kurszán, valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese.

– A gálaműsoron olyan embereket ünneplünk, akik nem vonakodtak eddigi életük során a munkától, akik odaadták magukat a hivatásuknak, szolgálták a közösséget, a várost – hangsúlyozta köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy a kitüntetettek Szent Márton szellemiségének XXI. századi továbbvivői.


Szakmai- és életmű díjjal ismerték el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért Fotó:szombathely.hu

A város évről évre szakmai és életműdíjakkal ismeri el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért. A „Szombathely Kultúrájáért” életműdíjat Nagy Éva, a Berzsenyi Könyvtár igazgatója vehette át, „Pro Sanitate Savariae” életműdíjban részesült prof. dr. Márkus Béla, a Markusovszky Kórház Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályának főorvos főtanácsosa. A „Pedagógus” életműdíjat Horváth Róbert kapta, a „Szociális Munkáért” életműdíjat Éliás Zsuzsannának adományozták, míg a „Szombathely Sportjáért” életműdíjjal Lengyák Györgyöt tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.