2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szombathely

Kitüntetéseket adtak át Szent Márton napján

Átadták a város legrangosabb kitüntetéseit a Szent Márton-napi díjátadó gálán. Az ünnepi műsorban közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara, a Capella Savaria, Szabó Tibor színművész, Lábas Viki és Koltay Kurszán, valamint az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese.

– A gálaműsoron olyan embereket ünneplünk, akik nem vonakodtak eddigi életük során a munkától, akik odaadták magukat a hivatásuknak, szolgálták a közösséget, a várost – hangsúlyozta köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy a kitüntetettek Szent Márton szellemiségének XXI. századi továbbvivői.


Szakmai- és életmű díjjal ismerték el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért Fotó:szombathely.hu

A város évről évre szakmai és életműdíjakkal ismeri el azok munkáját, akik sokat tettek Szombathelyért. A „Szombathely Kultúrájáért” életműdíjat Nagy Éva, a Berzsenyi Könyvtár igazgatója vehette át, „Pro Sanitate Savariae” életműdíjban részesült prof. dr. Márkus Béla, a Markusovszky Kórház Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályának főorvos főtanácsosa. A „Pedagógus” életműdíjat Horváth Róbert kapta, a „Szociális Munkáért” életműdíjat Éliás Zsuzsannának adományozták, míg a „Szombathely Sportjáért” életműdíjjal Lengyák Györgyöt tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.