2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Sport

Kiütéssel Európa csúcsán

Profi kempó Európai-bajnoki övet nyert Pokorni Ádám az esztergomi Győzelmek Éjszakája 9 küzdősport gálán.

Pokorni Ádám gyorsan kiütötte ellenfelét

A kontinensbajnoki sikerért hónapokon át kemény készült az esztergom-kertvárosi harcos, a mérkőzése azonban nem tartott sokáig. Már az első menetben mattolta ellenfelét, a Szerbiából érkezett Velimir Popovic-ot. Az eredetileg háromszor öt percesre tervezett összecsapáson remekül kezdett Pokorni, aki háromszor olyan erővel combon rúgta Popovic-ot, hogy ellenfele mindannyiszor padlóra került és a harmadik ilyen akció egyben az utolsónak is bizonyult. A kempo stílusban világ- és Európa-bajnok, 25 esztendős Pokorni technikai kiütéssel nyert és a kontinens legjobbja lett a profik között.
– Nagyon jó érzés volt ismét hazai pályán, családtagok, barátok és ismerősök előtt bunyózni. Mindenképpen meg akartam nyerni az Eb-címet, ezért keményen készültem és a meccset is nagyon komolyan vettem. Arra azért nem számítottam, hogy ilyen gyorsan sikerül befejeznem a küzdelmet – nyilatkozott Pokorni Ádám az eredményhirdetés után.


Szendrei Rebeka szintén a WKF profi K-1 Európa-bajnoki övéért küzdött az esztergomi viadalon. A 19 éves világbajnok kempós a szerb Ivana Bogdanovic ellen lépett szorítók közé. Az ötször két perces mérkőzés végigment, amelyet végig uralt a magyar harcos és végül egyhangú pontozással nyert és profi Európa-bajnok lett.

A Magyar Kempo Szövetséget további két sportoló képviselte a K-1 szabályrendszerű full contact versenyen. Pokorni Milán kiütötte az első menetben Radovan Petrovic-ot a profik 81 kilós kategóriájában, míg amatőr K-1-ben Komár Dániel győzött egyhangú pontozással Bangó Máté ellen, 67 kilóban.

Kapcsolódó Cikkek