EUR: 322,92 Ft
CHF: 281,45 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Miskolc

Kiütéssel győzött a magyar csapat!

A magyar női kosárlabda-válogatott 89 ponttal legyőzte Albániát a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában Miskolcon, így továbbra is veretlenek a tornán.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a litvánok elleni hárompontos idegenbeli győzelemmel kezdte meg a sorozatot, míg az albánok rendkívül súlyos, 85 pontos vereséget szenvedtek hazai pályán az oroszoktól. A miskolci meccsen 9-0-s rohammal kezdett a házigazda, csak ezután tudtak pontot szerezni a vendégek, akik már az első negyed végére 16 pontos hátrányban voltak. A második felvonásban tovább növelte a különbséget a magyar együttes, amely a nagyszünetre negyvenpontos előnyre tett szert.


Végig lendületben voltak a magyarok Fotó: FIBA

 

 A fordulást követően a jelentős vezetés ellenére sem vettek vissza a lendületből a magyarok – akik közül végül mindenki szerzett pontot –, ráadásul ellenfelük elfáradt, így a vártnál is nagyobb, 89 pontos győzelmet ünnepelhettek. Az albánok legeredményesebb játékosa Ornela Lalaj volt, tíz ponttal.

A magyar válogatott következő összecsapásait februárban játssza a selejtezőben, előbb az orosz, majd a litván csapatot fogadja. A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán.

Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat – még Stefan Svitekkel a kispadon – egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Králové), s végül a 9–12. helyen zárt.

Kapcsolódó Cikkek