EUR: 349,02 Ft
CHF: 326,47 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Kockás nap az Agorában

Újabb izgalmas családi napra várták az érdeklődőket a Vértes Agorájában. Ezúttal az építőkockák körül forgott minden, az egész ház megtelt velük.

– Amikor az Agora elindult, úgy gondoltuk, hogy minden nagyobb gyerekprogramot valamilyen tematika köré csoportosítunk. Volt egy rendkívül nagy sikerű Star Wars-napunk, azóta gondolkodtunk, hogy mivel lehetne folytatni, így született meg a Kocka Kaland. Nagyon népszerűek ezek a napok, szívesen jönnek a gyerekek és a szülők is. Nem azt szeretnénk, hogy egy fél órát el tudjanak tölteni, hanem hogy egy egész délutánt itt töltsenek, jól szórakozzanak, élvezzék azokat az aktivitásokat, amelyekben részt vehetnek – mondta el Salamon Hugó, a Vértes Agorája szakmai vezetője. Ez a cél teljesült is, hiszen a gyerekek a nap végén alig akartak hazamenni, ami persze nem csoda, mivel sok izgalmas dologban vehettek részt. Játékkonzol, építőverseny, arcfestés, kiállítás és még sok más várta őket, levezetésként pedig a Lego Batmant láthatták a színházteremben.


Az egyik legnépszerűbb programelem az építőverseny volt ahol a harminc versenyző kapott egy-egy kockacsomagot, a darabkákból pedig valamilyen járművet kellett építeniük. Itt fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak is kipróbálták magukat, például Rendes Levente is, aki nem riadt vissza a feladattól, egy igazán különleges járművet hozott össze. A nagy munka közben pedig azt is elárulta, miért szeret építeni:

– Szeretek nagyon-nagyon építeni, de nagyon szeretem azt is, amikor kész van, és látom, hogy mit alkottam meg belőle. Ez a jó a legózásban – mondta.


Legózni persze mindenki másért szeret, minden gyereknek megvan a kedvenc szettje, a kedvenc elemei, de az biztos, hogy a legtöbben ha egyszer elkezdik, le sem tudják tenni a kis kockákat. Seffer Edina szervező szerint ez is egy olyan elfoglaltság, amely bár hivatalosan gyerekeknek való, sok szülő is ugyanúgy képes elmerülni a játékban. Így volt ez a Kocka Kaland családi napon is, ami után nincs megállás, a következő tematikus agorás napot február elején rendezik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.