EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Kockás nap az Agorában

Újabb izgalmas családi napra várták az érdeklődőket a Vértes Agorájában. Ezúttal az építőkockák körül forgott minden, az egész ház megtelt velük.

– Amikor az Agora elindult, úgy gondoltuk, hogy minden nagyobb gyerekprogramot valamilyen tematika köré csoportosítunk. Volt egy rendkívül nagy sikerű Star Wars-napunk, azóta gondolkodtunk, hogy mivel lehetne folytatni, így született meg a Kocka Kaland. Nagyon népszerűek ezek a napok, szívesen jönnek a gyerekek és a szülők is. Nem azt szeretnénk, hogy egy fél órát el tudjanak tölteni, hanem hogy egy egész délutánt itt töltsenek, jól szórakozzanak, élvezzék azokat az aktivitásokat, amelyekben részt vehetnek – mondta el Salamon Hugó, a Vértes Agorája szakmai vezetője. Ez a cél teljesült is, hiszen a gyerekek a nap végén alig akartak hazamenni, ami persze nem csoda, mivel sok izgalmas dologban vehettek részt. Játékkonzol, építőverseny, arcfestés, kiállítás és még sok más várta őket, levezetésként pedig a Lego Batmant láthatták a színházteremben.


Az egyik legnépszerűbb programelem az építőverseny volt ahol a harminc versenyző kapott egy-egy kockacsomagot, a darabkákból pedig valamilyen járművet kellett építeniük. Itt fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak is kipróbálták magukat, például Rendes Levente is, aki nem riadt vissza a feladattól, egy igazán különleges járművet hozott össze. A nagy munka közben pedig azt is elárulta, miért szeret építeni:

– Szeretek nagyon-nagyon építeni, de nagyon szeretem azt is, amikor kész van, és látom, hogy mit alkottam meg belőle. Ez a jó a legózásban – mondta.


Legózni persze mindenki másért szeret, minden gyereknek megvan a kedvenc szettje, a kedvenc elemei, de az biztos, hogy a legtöbben ha egyszer elkezdik, le sem tudják tenni a kis kockákat. Seffer Edina szervező szerint ez is egy olyan elfoglaltság, amely bár hivatalosan gyerekeknek való, sok szülő is ugyanúgy képes elmerülni a játékban. Így volt ez a Kocka Kaland családi napon is, ami után nincs megállás, a következő tematikus agorás napot február elején rendezik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.