EUR: 348,57 Ft
CHF: 325,97 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Extra

Komoly műtét vár Pokorny Liára

Pokorny Lia már évtizedek óta porcproblémákkal küzd, melyek most annyira elhatalmasodtak rajta, hogy hamarosan újra műtétre lehet szüksége. A színésznő maga kérte a Centrál Színház igazgatóját, hogy az idei évadra ne adjon neki új szerepet, hogy a gyógyulására tudjon koncentrálni. 

Karrierje során mindig is kirobbanó energiáról tett tanúbizonyságot Pokorny Lia, legyen az akár filmes, akár színházi szerep. Kevesen tudják azonban, hogy sokszor igen komoly fájdalmak gyötrik a 46 éves színésznőt tinédzserkora óta tartó porcproblémái miatt.


– Ebben az évben nem lesz több bemutatóm, tavaly májusban személyesen kértem a Centrál Színház igazgatóját, Puskás Tamást, hogy erre az évadra ne osszon több szerepet rám. Rengeteg előadásom van az utóbbi években, havonta több mint harmincat játszottam, amit lelkileg és fizikailag is nehezen bírtam. Természetesen a meglévő előadásaimat viszem tovább, csak újat nem szeretnék próbálni. Kicsit többet akarok magammal foglalkozni és szeretném fizikálisan is rendbe hozni magam. A térdeim pokoli állapotban vannak, nem tudok már guggolni sem. Húsz éve már operáltak a porcproblémák miatt, de nem múlt el teljesen a baj. Most már szeretnék a végére járni, mert nem szeretném se a lábaim, se a mozgásommal kapcsolatos bármelyik testrészem épségét kockáztatni, hiszen nemcsak a fizikumomat, hanem a színpadi teljesítményemet is veszélybe sodornám – mondta el Lia.

Pokorny Lia ( Fotó: Csudai Sándor )

Egy kivételt azért tett az idei évadban, ugyanis annyira lenyűgözte őt a Dolgok, amiért érdemes élni című darab története és interaktív műfaja, hogy ebben mindenféleképpen szeretett volna játszani.


– Igazi kihívás létrehozni egy ilyen előadást, mivel ez egy izgalmas színházi egyveleg, és rendkívül interaktív, mivel szó szerint az összes néző valamilyen formában részese lesz a darabnak. Az új kihívásokat amúgy is rendszeresen keresem, csakúgy, mint otthon a fiammal, Misivel. Most éppen abban a korban van, amikor bizonyos szempontból kevésbé van rám szüksége, hiszen jönnek a lányok. Azonban nagyon meglepett azzal, hogy korához képest mennyire szórakoztató és bölcs kamasz. Nagyon sokat beszélgetünk és szellemi partnerei is vagyunk egymásnak. Ebben sokat segít, hogy igyekszem komolyan venni a problémáit. Amikor a közelmúltban a 17 éves barátaival el akart menni a Hármashatár-hegyre sátorozni, nem utasítottam el zsigerből, hanem mérlegeltem a helyzetet. Végül a nem felé húzott a mérleg nyelve, de ahelyett, hogy sértődés lett volna belőle, megköszönte, hogy ilyen „jófej” vagyok, hogy egyáltalán gondolkodtam rajta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.