EUR: 346,60 Ft
CHF: 324,48 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Békéscsaba

Komoly témákat dolgoz fel az új bábelőadás

Új darabot mutatott be a napokban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Kamrapocok a DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház koprodukciójában jött létre.

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik, teljes elszigeteltségben. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában. Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal a gyerekek nyelvén szólal meg.


A téma nem éppen pozitív, hiszen a halálról, a magányról szól a darab. A készítők arra törekedtek, hogy olyan formát találjanak, amely minél játékosabb és könnyebben azonosítható. Ezen keresztül próbáltak mind zeneileg, mind a szöveg humorában egy könnyedebb dolgot átadni, ami ellensúlyozza a témát. Nem akarták egyértelműen kimondani, hogy meghalt a szereplő anyukája. Talán a darab humora és pörgőssége ellensúlyozza ezt, fogalmazott Kovács Petra Eszter, a darab rendezője. Majd azt is hozzátette, hogy az előadások után drámafoglalkozásokat is tartanak, amelyeken a gyerekekkel együtt dolgozzák fel a mű történéseit. Itt arra kíváncsiak, hogy hogyan értelmezték az előadást a fiatalok, és mi az, amit esetleg nem értettek meg belőle.

A készítők az előadást hatéves kortól ajánlják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.