2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb XIV.kerület

Koncertekkel és Terence Hill flipperével tér vissza a játéktermek aranykora

Kategóriájában Közép-Európa legnagyobb rendezvénye lesz az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás, amelyet a budapesti Flippermúzeum szervezésében november 3–5. között a Zuglóban található Dürer Rendezvényházban rendeznek meg.

Mint azt a Lokál az esemény szervezőitől megtudta, a három nap alatt 250 népszerű gépet – flippereket, videó- és egyéb játékokat – mutatnak be a játéktermek történelmének évtizedeiből. Látható lesz például a legnagyobb, a legrégibb és a valaha készült legnépszerűbb flipper, valamint az És megint dühbe jövünk című filmklasszikus Sound Stage nevű flippergépe is. A játéktermi videójátékok rajongóira a szervezők idén 100 géppel gondoltak.


A három nap alatt 250 népszerű gépet -flippereket, videó- és egyéb játékokat – mutatnak be a játéktermek történelmének évtizedeiből

Az esemény célja, hogy a Flippermúzeum gyűjteményében nem látható, de a mai napig népszerű klasszikusokat, valamint ritkaságokat mutasson be az Arcadia három napja során. Csak videójátékból és mechanikus játékokból több mint 100, flipperekből közel 90 lesz a rendezvényen. A valaha készült legnagyobb flippermasinával, a billiárdgolyóval működő óriási Herculessel a látogatók hazánkban csak a kiállítás idején játszhatnak majd. Kipróbálható lesz az első flipperkaros gép, az idén 70. születésnapját ünneplő Humpty Dumpty ugyanúgy, mint a majd 21 ezres példányszámával a műfajában legnépszerűbbnek számító Addams Family is.

Minden gép szabadjátékra lesz állítva

Mindezeken felül az Arcadia látogatói Európában egyedül itt játszhatnak majd például az És megint dühbe jövünk című Bud Spencer–Terence Hill filmklasszikus Sound Stage nevű flippergépével. A kiállítás nem csak így emlékezik meg az épp 50 éve indult két olasz filmsztáról: szombat este a legnagyobb filmslágereiket megszólaltató Spencer Hill Magic Band lép fel, a büfében pedig krumplis hal, hagymás bab és spagetti is kapható lesz. Előző nap, azaz pénteken pedig a Heaven Street Sevenből jól ismert Szűcs Krisztián Bernard Hahnnal közös projektje, a Voice of the Age debütál Magyarországon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.