EUR: 317,95 Ft
CHF: 280,69 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Dunaújváros

Könnyedén ugrottak a négy közé

Mindössze hat gólt engedett ellenfelének a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Mihók Attila tanítványai 26-6 arányú győzelmet arattak a Honvéd együttese ellen a Fabó Éva Sportuszodában. 

Egy héten belül harmadszor mérkőzött meg a Racionet Honvéd csapatával a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A hét közepén bajnoki találkozón arattak könnyed győzelmet Szilágyi Dorottyáék, majd a hétvégén a Magyar Kupa negyeddöntőjében ugrottak vízbe a fővárosiak ellen. Az első, budapesti mérkőzésen sem okozott nehézséget Mihók Attila csapatának a Honvéd legyőzése: ezen a meccsen összesen két gólig engedték riválisukat a dunaújvárosi lányok, akik összesen húsz gólt szerezve végül 20-2 arányban győzték le ellenfelüket. Nem ígért nagy izgalmakat a dunaújvárosi visszavágó, amelynek egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei.


A fiatalabb dunaújvárosi játékosok is játéklehetőséget kaptak
(fotó: DFVE)

Ennek megfelelően már az első negyedben jelentősen elléptek ellenfelüktől az egyetemisták, akik 6-2-es előnnyel várhatták a második felvonást. A második játékrészben mindkét oldalon mindössze egy-egy gól született, ám a vendéglátók így is megőrizték előnyüket (7-3). A fordulás után kinyílt a gólzsák a hazaiaknál: sorra mattolták a vendégek kapusát, így az utolsó játékrészre már tizennégy góllal vezetett az Újváros (17-4). Az utolsó negyedre tehát nem sok nyitott kérdés maradt: a dunaújvárosiak végül 26-6 arányban megnyerték a találkozót, és kettős győzelemmel jutottak tovább a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Kapcsolódó Cikkek