EUR: 346,06 Ft
CHF: 323,70 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XVI.kerület

Konrád Ferenc nevét kapta a rákosszentmihályi uszoda

Konrád Ferenc olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó nevét vette fel a rákosszentmihályi uszoda. A 70. születésnapa után néhány nappal, 2015 áprilisában elhunyt klasszis 2001-től lakott Rákosszentmihályon, ahol elsősorban az utánpótlássportot segítette.

A névadást a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, valamint a XVI. kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola kezdeményezte. A névadó ünnepségen részt vett Konrád Ferenc özvegye, Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester, valamint az egykori játékostársak közül Faragó Tamás, Szívós István és Dömötör Zoltán.
A vízilabdázók nevében az egykori csapattárs, Bodnár András Konrád Ferenc pályafutásából kiemelte az 1965-ös Universiade-sikert, amikor a kiváló játékos két testvérével, Jánossal és Sándorral együtt állhatott a dobogó tetejére. Hangsúlyozta, hogy Konrád Ferenc mindig kiváló sportoló és tanuló volt, aki hajnalban kelt, hogy teljesítse a kötelező úszópenzumot, majd következett az egyetem, ahol ugyancsak helytállt.


Az ünnepség végén leleplezték Dorogi Ferenc szobrászművész alkotását, amely az uszoda előterében állít emléket a 178-szoros válogatott vízilabdázónak (Fotó: Máté Krisztián)

– Nagyon szeretném, ha a jövő úszó-vízilabdázó generációja, akik itt tanulnak, ugyanúgy használnák majd a nevét, mint például a Csaszit. Mondják majd azt, megyünk a Konrádba – mondta Bodnár András.
Az ünnepség végén leleplezték Dorogi Ferenc szobrászművész alkotását, amely az uszoda előterében állít emléket a 178-szoros válogatott vízilabdázónak, aki a BVSC-ben kezdte pályafutását, majd az orvosi egyetem együttesében szerepelt. Sportpályafutása mellett 1971-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen fogorvosi oklevelet szerzett. Később az intézmény adjunktusa lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.