EUR: 321,14 Ft
CHF: 284,47 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Könyvként kiadják Bob Dylan Nobel-beszédét

Könyv formájában megjelentetik Bob Dylannek az irodalmi Nobel-díj átvételéhez kapcsolódó beszédét – közölte a Magyar Nemzet a csütörtöki lapszámában.

Az amerikai zenészt 2016-ban tüntették ki irodalmi Nobel-díjjal, de a hivatalos ceremónián nem vett részt egyéb elfoglaltságai miatt. Dylan a díjat idén áprilisban vette át, a rendezvény azonban zárt ajtók mögött zajlott.


Az átvételhez kapcsolódó előadásának szövegét a Simon & Schuster kiadó megjelenteti könyvként, 32 oldalon. Ebben az előzetes információk szerint Dylan említést tesz az őt inspiráló zenészekről – például Buddy Hollyról és Huddie William Ledbetterről, ismertebb nevén Leadbellyről -, illetve irodalmi művekről – Odüsszeia, Moby Dick, Nyugaton a helyzet változatlan.

A kötetből száz dedikált, számozott példány is készül, amelyekhez darabonként 2500 dollárért (nagyjából 650 ezer forint) lehet majd hozzájutni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.