2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Kóstoltatással folytatódik a kukacos tészta botrány

Nem zárult le annak a kukacnak története, amit a dunakeszi menzán a mákos tésztában találtak a diákok.

Beszámoltunk már róla, hogy a dunakeszi menzán a Hungast Vital a mákos tésztával együtt kukacot is felszolgált. Ugyan a NÉBIH ebben semmi rosszat, szabálytalant nem talált, a történet mégsem ért véget. Dunakeszi önkormányzata – ne feledjük, a testületet ugyebár a helyi polgárok, köztük a diákok szülei választják meg – a botrány kitörése után azonnal teljes körű vizsgálatot rendelt el a helyi közétkeztetésben. A polgármesteri kabinetirodán érdeklődésünkre közölték, hogy felkérték a tanintézetek – az óvodák és iskolák – vezetőit, jutassák el soron kívüli vizsgálatról szóló levelüket a szülőkhöz. Először is újra indítják a kóstolási programot, amihez a szülők csatlakozhatnak, tehát maguk is kipróbálhatják a sokat szidott menzát. Továbbá egy független, az Országos Dietetikai Szövetségnél bejegyzett dietetikust is felkérnek, hogy egy hónapon át a Hungast csoport főztjét egye. A dietetikus négyheti kóstolás után tanulmányt készít, ami alapján lép majd az önkormányzat, s megteszi a szükséges intézkedéseket.


Bár a NÉBIH gyorsan kijelentette, nem történt semmi különös, mondhatni természetes, hogy az érett szilvából átmászott a kukac a mákos tésztába, Dunakeszi a jelek szerint részletes magyarázatra vár. Felkérték a hivatalt is, vizsgálja meg, hogyan tárolta és szállította a Hungast Vital a nyersanyagokat, és az ételek előállítása és tálalása előírásszerű volt-e.

Mellesleg azért sem söpörhette Dunakeszi városa a szőnyeg alá ezt a kukacos ügyet, mert a közösségi hálón a botrány kitörése után özönleni kezdtek a panaszok a helyi menzára.


Kapcsolódó Cikkek