EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XIV.kerület

Kozma Dominik: Mindig mindent meg akarok nyerni!

Igazi világsztár sportolóval erősödött a BVSC úszószakosztálya, ugyanis a zuglói csapatban folytatja pályafutását Kozma Dominik. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó elmondta, a tökéletes feltételek miatt döntött a váltás mellett.

A nyári, hazai világbajnokságon közönségkedvenccé előlépett Kozma felkészülését a jövőben is Nagy Péter segíti. A sportoló és a szakember fél éve kezdte a közös munkát, az MTK-tól távozó Kozma ugyanis a világbajnokságra már a Szőnyi úton készült fel.


– Nagyon szeretek dolgozni, elvégezni azt a munkát, ami az eredményhez kell. Itt megvan a megfelelő szakmai háttér ahhoz, hogy mindent elérjünk, amit elterveztünk. Mindig mindent meg akarok nyerni, nem arra akarom felkészíteni magam, hogy második vagy hatodik legyek – mondta Kozma Dominik, aki a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként lett harmadik a Duna Arénában, emellett többször is országos csúcsot javított. A sportoló hozzátette, Magyarországon a BVSC-nél van a legtöbb vízfelület, ami elengedhetetlen feltétele a sikernek, ráadásul olyan csapattársai vannak, mint például Bernek Péter, aminek köszönhetően az edzéseken is komoly a versengés. A decemberi rövid pályás Európa-bajnoksággal kapcsolatban megjegyezte, még nagyjából négy kilóra van a versenysúlyától, de jó ütemben halad a felkészülése.

Kozma Dominik már a nyári vb -re is Zuglóban készült fel (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Dominikra egész biztosan pozitívan hat majd, hogy a nyári világbajnokságon megérezte, milyen, amikor szeretik, így ugyanis még inkább akar majd bizonyítani – mondta Nagy Péter, az úszószakosztály vezetője.
Szatmáry Kristóf, a BVSC elnöke elmondta, a BVSC-Zugló az utánpótlás-nevelés mellett élenjár abban is, hogy a lehető legprofesszionálisabb körülményeket biztosítsa versenyzőinek.


– Ehhez az elmúlt években több milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztést hajtottunk végre a Szőnyi úton, amivel a klub visszakerül oda, ahol a helye van, azaz az élvonalba. Ezt bizonyítja Kozma Dominik igazolása is.
A BVSC-Zugló első embere emlékeztetett rá, hogy Hosszú Katinka eredményeit leszámítva – aki egymaga képviselte klubját – a döntős helyezéseket tekintve a vasutas egyesület teljesített a legjobban az idei vizes világbajnokságon: Verrasztó Dávid ezüstérmet, Verrasztó Evelyn két, Bernek Péter pedig egy hatodik helyet szerzett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.