EUR: 349,26 Ft
CHF: 326,74 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Veszprém

Közösséget építenek, környezetet szépítenek – Virághagymákat osztottak iskoláknak és óvodáknak

Közel hétezer tulipánhagymát osztottak ki a VKSZ Zrt. munkatársai Ovádi Péter önkormányzati képviselővel közösen a múlt hét szerdáján a város és térségének óvodái és általános iskolái között, hozzájárulva a kisközösségek és mikrokörnyezetük épüléséhez is.

A virághagymák korábban teljes pompájukban Veszprém köztereit, parkjait díszítették, ezt a szerepüket azonban a jövőben már nem tudják betölteni: a hagymák ugyanis, miután kikerülnek a földből, gyakran színükben és méretükben is megváltoznak, ami egy kiskertben természetesen nem is baj, a közterületi parkok esetében viszont elvárás az egységes kép.


Ovádi Péter is részt vett a kezdeményezésben (fotó: Domján Attila)

Ekkor jött az ötlet, hogy a hagymákat a VKSZ Zrt. a fenntarthatóság jegyében átadja Veszprém és térsége óvodáinak és általános iskoláinak. A társaság életében a társadalmi felelősségvállalás régóta kiemelt szerepet tölt be, a Városom Veszprém mozgalom keretében pedig szerettek volna egy olyan akciót is megszervezni, amivel a jövő közösségéért is tehetnek. Ehhez épp kapóra jöttek az októberi tulipánültetések.

– Fontos, hogy már pici korban beleneveljük a gyerekekbe a környezetkultúra és az esztétikum szeretetét, ezzel a lépéssel pedig nemcsak a környezetüket szépíthetik a gyerekek, de közösséget is építhetnek – mondta el dr. Temesvári Balázs vezérigazgató.


Közel húsz intézmény között 6-7 ezer tulipánhagymát osztottak ki (fotó: Domján Attila)

A környezetünk iránti felelősségvállalás és a közösségépítés fontosságát emelte ki Ovádi Péter önkormányzati képviselő is. – Duplán jól járunk ezzel a gyerekekre fókuszáló kezdeményezéssel, hiszen a kertészkedés során a legkisebbek még jobban összebarátkozhatnak, közösséget alkothatnak, azáltal pedig, hogy a saját környezetüket újítják meg, nagy valószínűséggel nagyobb felelősséggel is lesznek iránta. Veszprém és térsége gyönyörű, virágos hely, akárki jön ide, dicséri. Az viszont, hogy ilyen szép a környezetünk, éppen abból adódik, hogy ezek a mikrokörnyezetek folyton megújulnak, a sok kicsi terület szépsége alkotja a város és a térség vonzerejét – vélekedett a képviselő.

A kezdeményezés során közel húsz intézmény – a veszprémiek mellett Dudar, Ősi, Borzavár-Porva, Nemesvámos és Berhida általános iskolái – között mintegy 6-7 ezer tulipánhagymát osztottak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.