EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szombathely

Közösségi ház épül Kámonban

A búcsúi szentmise után letették a leendő kámoni közösségi ház alapkövét. A városrészen jelenleg nincs olyan hely, ahol a plébánia profiljával összeegyeztethető programokat, rendezvényeket tarthatnak.

Régi vágyuk teljesül a kámoni városrészen élőknek: a tervek szerint jövő nyárra elkészül a 160 négyzetméteres belső térrel és 50 négyzetméteres terasszal rendelkező ház. – A plébániaépületben egy garázst alakítottak át, ahol hittanoktatás, illetve egyéb hitéleti tevékenység folyik jelenleg is. Ez már akkor kicsi volt, amikor elkészült – mondta a Lokál Extrának Németh Szabolcs plébános.


Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester letették az alapkövet Fotó: szombathely.hu

Hozzátette: a házban kapnak majd helyet a Gothard Jenő Általános Iskola hittanosai, a plébánián működő imacsoportok, a templomi kórus, valamint a gitáros énekkar. Az épületben megoldható lesz az is, hogy az adventi hajnali misék után a hívők egy kis reggeli mellett elbeszélgessenek, a szentmisék idején pedig itt hagyják a szülők a kisgyermekeket. – A célunk az, hogy minden olyan közösség otthonra találjon itt, amelynek profilja a plébániával összeegyeztethető – hangsúlyozta Németh Szabolcs. Így a fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítanának és várják a nyugdíjasok, kismamák, családok csoportjait is.

Búcsúi szentmisét celebrált Székely János megyéspüspök Fotó: szombathely.hu

A mintegy 60 millió forintból megépülő közösségi ház alapkövét Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és Puskás Tivadar polgármester tette le, majd Székely János megyéspüspök áldotta meg. Az időkapszulába a többi közt hittanos gyerek rajzai és egy pendrive-on a ház tervei kerültek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.