EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szombathely

Közösségi ház épül Kámonban

A búcsúi szentmise után letették a leendő kámoni közösségi ház alapkövét. A városrészen jelenleg nincs olyan hely, ahol a plébánia profiljával összeegyeztethető programokat, rendezvényeket tarthatnak.

Régi vágyuk teljesül a kámoni városrészen élőknek: a tervek szerint jövő nyárra elkészül a 160 négyzetméteres belső térrel és 50 négyzetméteres terasszal rendelkező ház. – A plébániaépületben egy garázst alakítottak át, ahol hittanoktatás, illetve egyéb hitéleti tevékenység folyik jelenleg is. Ez már akkor kicsi volt, amikor elkészült – mondta a Lokál Extrának Németh Szabolcs plébános.


Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester letették az alapkövet Fotó: szombathely.hu

Hozzátette: a házban kapnak majd helyet a Gothard Jenő Általános Iskola hittanosai, a plébánián működő imacsoportok, a templomi kórus, valamint a gitáros énekkar. Az épületben megoldható lesz az is, hogy az adventi hajnali misék után a hívők egy kis reggeli mellett elbeszélgessenek, a szentmisék idején pedig itt hagyják a szülők a kisgyermekeket. – A célunk az, hogy minden olyan közösség otthonra találjon itt, amelynek profilja a plébániával összeegyeztethető – hangsúlyozta Németh Szabolcs. Így a fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítanának és várják a nyugdíjasok, kismamák, családok csoportjait is.

Búcsúi szentmisét celebrált Székely János megyéspüspök Fotó: szombathely.hu

A mintegy 60 millió forintból megépülő közösségi ház alapkövét Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és Puskás Tivadar polgármester tette le, majd Székely János megyéspüspök áldotta meg. Az időkapszulába a többi közt hittanos gyerek rajzai és egy pendrive-on a ház tervei kerültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.