2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Életmód

Lakásfelújítás télen? Nem lehetetlen

Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amiket az előttünk álló hónapokban is végrehajthatunk.

1. Burkolás – Új fürdőszoba vagy konyha karácsonyra? Jó hír, hogy télen is minden beltéri burkolási munka elvégezhető, legyen szó hideg vagy meleg burkolatról. Ilyenkor számoljunk hosszabb száradási időkkel. Fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, ugyanakkor gondoskodjunk arról is, hogy a szoba hőmérséklete ne csökkenjen 10–12 fok alá.


2. Gipszkartonozás – Minimális por keletkezése mellett, remekül és gyorsan rögzíthető, így bármikor belevághatunk egy válaszfal felhúzásába is. A gipszkarton bevetésével akár egyetlen nap alatt is drasztikusan átalakíthatjuk otthonunk képét.

3. Falbontás nélküli épületgépészeti munkák – A vezetékek behúzása, a konnektorok, a lámpatestek és a kapcsolók cseréje sem szezonális feladat, egész évben nekifoghatunk. Nagy vésésekbe és falbontásokba azonban ne vágjunk most, hiszen az nagy porral jár és állandó szellőztetést igényel.


4. Festés – Ha karácsony közeledtével nappalinkat is ünnepi köntösbe szeretnénk öltöztetni, szerezzünk be gyorsan száradó falfestékeket. Húzzuk a bútorokat a helyiség közepébe, a falak mentén terítsünk le védőfóliát, és vágjunk neki a feladatnak. Szellőztessünk gyakran, ugyanakkor a helyiség hőmérsékletét tartsuk stabilan 12–15 fok körül.

5. Beépített bútorok cseréje, felújítása – Mivel a bútorok összeszerelése semmilyen szellőztetést, száradási időt nem igényel, így akár a teljes konyhabútorunkat is lecserélhetjük. Ha elkerülnénk a nagy volumenű átalakítást, dobjuk fel a nappalit egy-két új polccal, kisebb méretű szekrényekkel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mérgező is lehet a dísztök

    Mérgező is lehet a dísztök

    A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

  • A Pignon menü története

    A Pignon menü története

    A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá.