EUR: 323,22 Ft
CHF: 283,33 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb XVIII.kerület

Lampionok ragyogták be az estéket

Szent Márton-napi felvonulást tartottak Pestszentimrén és Pestszentlőrincen is a múlt héten. Szerdán a Címer utcától a Sportkastélyig, csütörtökön a Kossuth tértől a Piac térig vonult a lampionos menet, hogy Szent Mártonra, a szegények megsegítőjére, hazánk védőszentjére emlékezzenek.

Kicsik és nagyok vonultak Szent Márton tiszteletére (Fotó: Máté Krisztián)

A Szent Márton-napi felvonulás is német eredetű, de Magyarországon, sőt a kerületben is régi hagyomány. A résztvevők ilyenkor saját készítésű lámpásokkal indulnak a csodálatos hangulatú fényünnepre, amelynek a végén máglyát is gyújtanak. Érdekesség, hogy Szent Márton szülőföldjének, Magyarországnak is védőszentje. A hagyomány szerint a pannonhalmi várhegy mellett született 316-ban vagy 317-ben (később bebizonyosodott, hogy a mai Szombathely területén látta meg a napvilágot).


Egy like a felvonulásnak (Fotó: Máté Krisztián)

Felkészültek a hidegre (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.