2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Szombathely

Lampionos felvonulás Szent Márton tiszteletére

Lámpásokkal, mécsesekkel a kezükben, tanáraikkal, szüleikkel és a lakótelepen élőkkel együtt járták be a környező utcákat az Oladi Általános Iskola diákjai.

Ez volt egyben az intézmény Szent Márton-projekthetének nyitórendezvénye is. Pár nappal később pedig a székesegyházban tartott vesperás után szerveztek lampionos felvonulást a Fő téren keresztül a Szent Márton-templomhoz. A hagyomány szerint nemcsak a szent emlékét őrzik az ilyen alkalmak, hanem a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt is eljuttatják az emberekhez.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.