2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szombathely

Lampionos felvonulás Szent Márton tiszteletére

Lámpásokkal, mécsesekkel a kezükben, tanáraikkal, szüleikkel és a lakótelepen élőkkel együtt járták be a környező utcákat az Oladi Általános Iskola diákjai.

Ez volt egyben az intézmény Szent Márton-projekthetének nyitórendezvénye is. Pár nappal később pedig a székesegyházban tartott vesperás után szerveztek lampionos felvonulást a Fő téren keresztül a Szent Márton-templomhoz. A hagyomány szerint nemcsak a szent emlékét őrzik az ilyen alkalmak, hanem a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt is eljuttatják az emberekhez.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.