EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

László Csaba Skóciában folytatja

A skót másodosztályban szereplő Dundee United hivatalos honlapján jelentette be, hogy a magyar szakember nálik folytatja pályafutását. László Csaba szerződése 2019 májusáig érvényes.

László Csaba a skót másodvonalbeli Dundee United vezetőedzője lett – közölte a klub hivatalos honlapján. A magyar szakember legutóbb a dunaszerdahelyi DAC kispadján ült, idén nyáron fejezte be ott a munkát, helyére a Honvéddal bajnoki címet nyerő olasz Marco Rossi érkezett.


Pár nappal ezelőtt a skót csapat szurkolói már kijelentették, hogy szívesen látnák a klubnál a Lászlót, akkor a drukkerek meg is trollkodták a wikipédiás oldalát. „Nem azért vagyok itt, hogy részt vegyek a csapat életében. Nem azért vagyok itt, hogy nyerjek. Azért vagyok itt, hogy lebombázzam a várost a legszexibb futballal, amit valaha látott” – írták a bejegyzésben.

A szakember egyébként korábban meg is erősítette, hogy kapcsolatban áll a klubbal.


A klub honlapja szerint László az első edzését csütörtök délelőtt tartja majd az új csapatánál, és az első tétmérkőzésére szombaton kerül sor, a Crusaders ellen a skót kupában. Segítője az eddigi másodedző, Laurie Ellis lesz, illetve a teljes stáb marad.

– Miután találkoztam Csabával láttam rajta, hogy mennyire elhivatott és átérzi, mire van szüksége a klubnak. Emiatt lett ő a legkiemelkedőbb jelöltünk. Eddigi munkássága is jó benyomást tett ránk, a vezetőség tagjai pedig beszéltek olyanokkal, akik dolgoztak vele, és jó visszajelzéseket kaptunk. Biztos vagyok benne, hogy egy fantasztikus edzőt sikerült szerződtessünk, és nagyon örülök, hogy a klubnál köszöntheten – idézi Stephen Thompsont, Dundee United elnökét a klub honlapja.

– Megtiszteltetés egy ilyen nagy klub menedzserének lenni, keményen fogok dolgozni azért, hogy visszajussunk az élvonalba. Várom, hogy találkozhassak a játékosokkal. Jó kerettel és edzői stábbal dolgozom, a célunk, hogy megnyerjük a másodosztályt – fogalmazott László, akinek nem ez az első megbizatása Skóciában. Az 53 éves szakember 2008 nyarától 2010 januárjáig a Hearts csapatát irányította.

Jelen állás szerint a Dundee United tizenkét forduló után a második helyen áll a 10 csapatos másodosztályban, viszont ugyanannyi pontja van, mint az első helyezett St. Mirrennek.

Kapcsolódó Cikkek